Λιγότεροι ευρωπαίοι εργαζόμενοι θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο μετά την πανδημία
Λιγότεροι ευρωπαίοι εργαζόμενοι θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο μετά την πανδημία

Λιγότεροι ευρωπαίοι εργαζόμενοι θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο μετά την πανδημία

Η "υβριδική" εργασία είναι ένας συνδυασμός στον οποίο καταλήγουν οι περισσότεροι.
RE+D magazine
09.12.2021

Πολύ μικρό είναι το ποσοστό των εργαζόμενων στην Ευρώπη που επιθυμεί να επιστρέψει στο φυσικό χώρο του γραφείου ύστερα από την πανδημία.

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Samsung Electronics από το The Future Laboratory μόνο το 14% των Ευρωπαίων εργαζομένων επιθυμεί να επιστρέψει κανονικά στο γραφείο μετά την πανδημία covid-19,

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από τους μισού λέει ότι έχουν γίνει πιο παραγωγικοί χάρη στην τηλεργασία, που άνθισε τους τελευταίους μήνες. Όμως η «υβριδική εργασία», ένας συνδυασμός της τηλεργασίας και της εργασίας στο γραφείο, έχει και τα μειονεκτήματά της, με περισσότερο από το ένα 1/4 των ερωτηθέντων να απαντά ότι αισθάνεται πως εργάζεται συνεχώς ή έως τη νύκτα, όπως έδειξε η έρευνα η οποία διενεργήθηκε

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 14.000 άνθρωποι από όλη την Ευρώπη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 83% των εργαζομένων ζητεί περισσότερη υποστήριξη από τους εργοδότες του προκειμένου να εξισορροπήσει την εργασιακή και την οικογενειακή τους ζωή.

Περίπου το 12% των εργαζομένων στην ΕΕ εργάστηκε για ένα διάστημα από το σπίτι το 2020, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το 5% πρiν την πανδημία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. «Οι εργοδότες θα πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά πώς θα ικανοποιήσουν τα αιτήματα της σύγχρονης, υβριδικής ζωής», σχολίασε ο Μπέντζαμίν Μπράουν αντιπρόεδρος της Samsung Europe.

Εξάλλου τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων δήλωσαν ότι έκαναν, ή σχεδιάζουν να κάνουν, αλλαγές στο σπίτι τους προκειμένου να διευκολυνθούν στην τηλεργασία, δημιουργώντας για παράδειγμα έναν χώρο που χρησιμοποιείται ως γραφείο, ενώ το 41% αποφάσισε να μετακομίσει.