Μέσα στο 22 ξεκινούν τα έργα στην Ζώνη Καινοτομίας
Μέσα στο 22 ξεκινούν τα έργα στην Ζώνη Καινοτομίας

Μέσα στο 22 ξεκινούν τα έργα στην Ζώνη Καινοτομίας

Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης
10.01.2022

Μέσα στο 2022 μπαίνουν μπουλντόζες στην Ζώνη Καινοτομίας στην Θέρμη Θεσσαλονίκης, την ώρα που συνεχίζεται η αναζήτηση επενδυτή ο οποίος θα εισφέρει στο σχήμα που θα αναπτύξει το έργο ποσό της τάξης των €70 εκατ.

Οι σχετικές μελέτες για τα έργα υποδομής βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης, ενώ συντονιστικό ρόλο από την θέση του επικεφαλής του έργου PMO της «Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Thess-Intec AE» (ΕΑΝΕΠ Thess-Intec AE) ανέλαβε ο κ. Κωσταντίνος Γκράτζιος, με μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση έργου (Project Management), ο οποίος -μεταξύ άλλων- έχει διατελέσει και Διευθύνων Σύμβουλος της πρώην Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ). 

Η  ΕΑΝΕΠ Thess-Intec έχει αναλάβει την κατασκευή και διαχείριση του Τεχνολογικού πάρκου 4ης Γενιάς στη Θεσσαλονίκη σε έκταση 760.807τμ. στην Περαία, του δήμου Θερμαϊκού. Το οικόπεδο βρίσκεται σε προνομιακό σημείο, δίπλα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και πάνω στη θάλασσα.

Στην εταιρεία συμμετέχουν με ποσοστό 58% ιδιώτες και με 42% φορείς του δημόσιου.

Μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ Μνημόνιο Συναντήληψης (MoU) πάνω από 70 σημαντικές καινοτόμες επιχειρήσεις της χώρας και ορισμένες από το εξωτερικό, καθώς επίσης ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα.