Νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού: Αυξάνει στα €115 η χρηματοδότηση από το ΠΔΕ
Νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού: Αυξάνει στα €115 η χρηματοδότηση από το ΠΔΕ

Νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού: Αυξάνει στα €115 η χρηματοδότηση από το ΠΔΕ

Λόγω της αύξησης κόστους των υλικών που παρατηρείται στην αγορά το τελευταίο διάστημα
RE+D magazine
05.01.2022

Λίγο πριν την εκπνοή του 2021 αναρτήθηκαν στην «Διαύγεια», δύο σημαντικές αποφάσεις του δήμου Αθηναίων σχετικά με την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Η πρώτη απόφαση αφορά στην υποβολή νέου αιτήματος-πρότασης εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΠΕΝ, αυξάνοντας τον προϋπολογισμού σε €115.000.000 (από €88.915.440 συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ προηγουμένως) λόγω της αύξησης κόστους των υλικών που παρατηρείται στην αγορά το τελευταίο διάστημα.

Η δεύτερη αφορά στην  ανάθεση της εκπόνησης της μελέτης κυκλοφοριακών επιπτώσεων από την ανέγερση του γηπέδου στην εταιρεία ΔΡΟΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕΛΕΤΗΣ έναντι του ποσού των €36.522,77.

Η μελέτη θα παραδοθεί σε τρείς φάσεις σε περίπου τέσσερις μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Υπενθυμιζεται οτι το έργο μέχρι τώρα είχε εξασφαλίσει κονδύλια ύψους €88,9 εκατ. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (€115.000.000 σε περίπτωση που γίνει αποδεκτό το νέο αίτημα) ενώ άλλα €75 εκατ.  για τον περιβάλλοντα χώρο έχουν συμπεριληφθεί στα έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης