Nέο όχημα επενδύσεων σε build to rent οικιστικά ακίνητα
Nέο όχημα επενδύσεων σε build to rent οικιστικά ακίνητα

Nέο όχημα επενδύσεων σε build to rent οικιστικά ακίνητα

Στόχος η ανάπτυξη περισσότερων από 8.000 μονάδων τα επόμενα πέντε χρόνια.
RE+D magazine
01.02.2022

Η Azora, διαχειριστής ακινήτων και Global private equity με έδρα τη Μαδρίτη ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με έναν παγκόσμιο θεσμικό επενδυτή για τη δημιουργία του BRISA, ενός νέου επενδυτικού οχήματος που επικεντρώνεται στην κατασκευή προς ενοικίαση οικιστικών αναπτύξεων σε όλη την Ισπανία.

Το μέγεθος των αντληθέντων κεφαλαίων καταδεικνύει την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στη μακροπρόθεσμη απόδοση της ισπανικής αγοράς κατοικιών και στην ηγετική θέση της Azora σε αυτήν. Συμπεριλαμβανομένης της μόχλευσης, η BRISA θα έχει συνολική επενδυτική ικανότητα άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ και θα στοχεύει στην ανάπτυξη περισσότερων από 8.000 μονάδων τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το χαρτοφυλάκιο θα διαχειρίζεται και θα μισθώνεται από την Azzam, την εξ ολοκλήρου θυγατρική εταιρεία μίσθωσης κατοικιών και διαχείρισης ακινήτων της Azora, η οποία ιδρύθηκε πριν από περισσότερο από μια δεκαετία και διαχειρίζεται επί του παρόντος περίπου 15.000 μονάδες PRS για λογαριασμό της Azora και άλλων θεσμικών επενδυτών.

Σημειώνεται ότι η ισπανική αγορά κατοικιών προς ενοικίαση είναι μία από τις ευρωπαϊκές αγορές ακινήτων με τις μεγαλύτερες δυνατότητες, που υποστηρίζεται από ισχυρούς δομικά πλεονεκτήματα, με το τρέχον έλλειμμα ενοικιαζόμενων κατοικιών να εκτιμάται στα 2,5 εκατομμύρια περίπου τα επόμενα 15 χρόνια.