Ντεμπούτο στη Ελλάδα κάνει από το νέο έτος η TBI Bank
Ντεμπούτο στη Ελλάδα κάνει από το νέο έτος η TBI Bank

Ντεμπούτο στη Ελλάδα κάνει από το νέο έτος η TBI Bank

Ελαβε τη σχετική αδειοδότηση από την Τράπεζα της Ελλάδος.
RE+D magazine
15.12.2021

Στην ελληνική τραπεζική αγορά εισέρχεται η TBI Bank μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες τράπεζες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με μεγάλη παρουσία σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Η τράπεζα που έχει λάβει αδειοδότηση από την Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι από τις αρχές του νέου έτους πελάτες και έμποροι στην Ελλάδα θα μπορούν να επωφεληθούν από τις καινοτόμες και πλήρως ψηφιακές της λύσεις.

Ως πρώτο βήμα, η Τράπεζα θα προσφέρει μια πλήρη γκάμα από BNPL προϊόντα («Αγόρασε Τώρα- Πλήρωσε Αργότερα» Buy now, Pay later (BNPL)), τόσο online, όσο και σε καταστήματα αλλά και σε omnichannel περιβάλλον, με απόλυτη διαφάνεια, ώστε να συμβάλλει στην αύξηση των πωλήσεων των εμπόρων και να επεκτείνει χρονικά την αποπληρωμή στις αγορές των καταναλωτών.

Μέσα στο 2022, η Τράπεζα θα παρουσιάσει και τα γενικά προγράμματα δανειοδότησής της αλλά και την καινοτόμα κάρτα ΝΕΟΝ. Αυτά τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα στους Έλληνες πελάτες online, μέσα από την εφαρμογή της TBI στο κινητό, την ιστοσελίδα της αλλά και τηλεφωνικά μέσω της Γραμμής Εξυπηρέτησης Πελατών.

   Ποια είναι η TBI Bank

Η TBI Bank αυτή τη στιγμή προσφέρει τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα της σε εμπορικά καταστήματα και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τους πελάτες της στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Επιπλέον, η TBI χωρίς φυσική παρουσία βρίσκεται και σε πέντε άλλες ευρωπαϊκές αγορές: τη Γερμανία, Πολωνία, Λιθουανία, Δανία και Σουηδία. Η TBI διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο εμπόρων συνεργατών, της τάξεως των 13.000 τόσο online όσο και σε φυσικά καταστήματα, ενώ το πελατολόγιο της φθάνει τα 2.000.000 άτομα

Σε δήλωση του ο Petr Baron, διευθύνων σύμβουλος της TBI αναφέρει ότι «Η είσοδος στην ελληνική αγορά είναι μια φυσική εξέλιξη στην επέκτασή μας, εφ' όσον ήδη έχουμε πετύχει με τις λύσεις πληρωμών για τον εμπορικό κόσμο στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Η επιτυχία μας οφείλεται στις αξιόπιστες χρηματοδοτήσεις στους καταναλωτές, και δίνοντας στους συνεργάτες μας την ευκαιρία να αυξήσουν τις πωλήσεις τους».

Ο Κώστας Τοβίλ ηγείται της ομάδας της TBI στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν ειδικό στη συγκεκριμένη αγορά με πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στον τραπεζικό τομέα και το fintech σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία. «Θέλουμε να γίνουμε ο εναλλακτικός πάροχος πληρωμών στις επιλογές των Ελλήνων καταναλωτών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να διαχειριστούν τα χρήματά τους αδιάλειπτα και με διαφάνεια», δήλωσε ο κ.Τοβίλ.