Οικολογικές κάρτες από την Πειραιώς
Οικολογικές κάρτες από την Πειραιώς

Οικολογικές κάρτες από την Πειραιώς

Share Copy Link
RE+D magazine
21.12.2021

Νέες οικολογικές κάρτες παρουσίασε η Τράπεζα Πειραιώς.

Ο ανασχεδιασμός των καρτών περιλαμβάνει χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον καθώς οι κάρτες θα κατασκευάζονται από 99% ανακυκλωμένα υλικά (PVC) και θα μπορούν να ανακυκλωθούν ξανά, διατηρώντας όλα τα πρότυπα ασφαλείας και προδιαγραφές αντοχής που διαθέτουν και τα συμβατικά πλαστικά καρτών.

Εφεξής, όλες οι κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς θα αναγνωρίζονται ως οικολογικές από το σήμα ReAct που θα φέρουν στην πίσω όψη τους. Ειδικότερα, η χρήση του ανακυκλωμένου PVC βελτιώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα μειώνοντας τις εκπομπές CO2 κατά 80% ανά κάρτα σε σχέση με τα «συμβατικά» μη ανακυκλωμένα πλαστικά, που αντιστοιχεί σε εξοικονόμηση 25,4 τόνων CO2 ετησίως.

Οι κάρτες ξανασχεδιάζονται. Τα στοιχεία τους (αριθμός, ημερομηνία λήξης, κωδικός ασφαλείας) αλλά και το ονοματεπώνυμο του πελάτη εκτυπώνονται στην πίσω όψη, δηλαδή στην πλευρά που βρίσκεται η μαγνητική ταινία. Τα νέα πλαστικά καρτών θα διαθέτουν ένδειξη γραφής braille για την αναγνώριση του τύπου κάρτας (χρεωστική, πιστωτική) από άτομα με προβλήματα όρασης.

Τέλος οι κάρτες συνοδεύονται από νέα επιστολόχαρτα με μοντέρνο «κάθετο» σχεδιασμό που έχουν εκτυπωθεί σε οικολογικά ανακυκλώσιμα υλικά.