Κυρώθηκε η πράξη εφαρμογής της «Νότιας Έδρας» Παλλήνης
Κυρώθηκε η πράξη εφαρμογής της «Νότιας Έδρας» Παλλήνης

Κυρώθηκε η πράξη εφαρμογής της «Νότιας Έδρας» Παλλήνης

Ο Δήμος μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής αλλά και των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων.
RE+D magazine
08.03.2022

Κυρώθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη η πράξη εφαρμογής τμήματος της Πολεοδομικής Ενότητας 2 «Νότια έδρα» Παλλήνης.

Η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών υλοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών και Χωρικού Σχεδιασμού Αθ. Κατσιγιάννη, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η περιοχή βρίσκεται νότια της Λεωφόρου Μαραθώνος, εφάπτεται του παλαιού ρυμοτομικού σχεδίου Παλλήνης και εκτείνεται μεταξύ της οδού Λεονταρίου δυτικά και του κεντρικού ρέματος Παλλήνης ανατολικά. Η πολεοδομική μελέτη είχε εγκριθεί με το ΦΕΚ 142/ΑΑΠΘ/30-04-2012.

Πλέον, με την κύρωση της πράξης εφαρμογής, ολοκληρώνεται ο πολεοδομικός σχεδιασμός της περιοχής, ο Δήμος μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής αλλά και των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων που προβλέπονται, προκειμένου να αναβαθμιστεί η περιοχή και η ποιότητα ζωής των κατοίκων της.