Που θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια από το νέο ομόλογο της Premia Properties
Που θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια από το νέο ομόλογο της Premia Properties

Που θα κατευθυνθούν τα κεφάλαια από το νέο ομόλογο της Premia Properties

Η εταιρεία βρίσκεται εν αναμονή της άδειας για την μετατροπή της σε ΑΕΕΑΠ.
Ειρήνη Θεοφανίδου
17.01.2022

Σε αναπτυξιακή τροχιά συνεχίζει να κινείται η Premia Properties η οποία το επόμενο διάστημα θα "τρέξει" νέο ομόλογο έως €100 εκατ. ενώ βρίσκεται εν αναμονή της άδειας για την μετατροπή της σε ΑΕΕΑΠ.

Οπως έχει δηλώσει η εισηγμένη βασικός της στόχος παραμένει η περαιτέρω ενίσχυση του χαρτοφυλακίου ακινήτων στους κλάδους που δραστηριοποιείται όπως η εφοδιαστική αλυσίδα, τα κτίρια κοινωνικού χαρακτήρα, τα εμπορικά ακίνητα και τα εξυπηρετούμενα διαμερίσματα.

Οσον αφορά στο ομολογιακό όπως αναφέρει στο ενημερωτικό της δελτίο τα κεφάλαια θα κατευθυνθούν στην πλήρη αποπληρωμή προηγούμενου ομολογιακού δανείου που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Ποσό ύψους €3 εκατ. θα δεσμευθεί ως κεφάλαιο κίνησης της εταιρείας ενώ τα υπόλοιπα €53,9 εκατ. θα διατεθούν σε ορίζοντα διετίας από την έκδοση για επενδύσεις στο real estate.

Επενδύσεις λίγο πριν φύγει το 2021

Η εταιρεία έχοντας στο πλευρό της την εμπειρία και καθοδήγηση της Sterner Stenhusπριν ανακοίνωσε ορισμένες σημαντικές συμφωνίες τον τελευταίο μήνα της χρονιάς που μόλις έφυγε. Συγκεκριμένα, προχώρησε στην υπογραφή προσυμφώνου για την εξαγορά οικοπέδου στην Παιανία, όπου πρόκειται να αναπτυχθεί πάρκο βιοτεχνολογίας εμβαδού 23.000 τ.μ. ενώ παράλληλα υπέγραψε δύο προσύμφωνα για την απόκτηση του συνόλου των οριζοντίων ιδιοκτησιών δύο πολυκατοικιών σε Κυψέλη και Πάτρα. Και τα δυο χρησιμοποιούνται ως φοιτητικές εστίες.

Η εισηγμένη συνεχίζει να εξελίσσεται ενώ υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται εν αναμονή της άδειας για την μετατροπή της σε ΑΕΕΑΠ.