"Πράσινο φως" από τους μετόχους της Premia για μετατροπή σε ΑΕΕΑΠ
"Πράσινο φως" από τους μετόχους της Premia για μετατροπή σε ΑΕΕΑΠ

"Πράσινο φως" από τους μετόχους της Premia για μετατροπή σε ΑΕΕΑΠ

Αρχές του νέου έτους θα "τρέξει" ομόλογο ύψους €100 εκατ. με στόχο τη χρηματοδότηση περαιτέρω επέκτασης του χαρτοφυλακίου.
Ειρήνη Θεοφανίδου
13.12.2021

Το "πράσινο φως" άναψαν την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 οι μέτοχοι της Premia Properties κατά την Εκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρείας για την μετατροπή της εισηγμένης σε Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ).

Οπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας η άδεια για την μετατροπή της σε ΑΕΕΑΠ αναμένεται να δοθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις αρχές του νέου έτους. Ο κ. Κων/νος Μαρκάζος Δ/νων Σύμβουλος της Premia υπογράμμισε ότι το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας ανέρχεται σε €150 εκατ. ενώ μέχρι τώρα και με την προσθήκη του ακινήτου στον Πειραιά , η αξία του χαρτοφυλακίου αγγίζει τα €183 εκατ.

Ο ίδιος είπε ότι στις αρχές του 2022 θα προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου ύψους €100 εκατ. με σκοπό να χρηματοδοτήσει την περαιτέρω επέκταση του χαρτοφυλακίου της. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η εισηγμένη ολοκλήρωσε με επιτυχία συνδυαστική αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €75 εκατ.

Σύμφωνα με τον Δ/νοντα Σύμβουλο η Premia παραμένει προσηλωμένη σε επενδύσεις του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και σε ακίνητα κοινωνικού χαρακτήρα όπως φοιτητικές εστίες, γηροκομεία κ.ά.  Ο τομέας των κατοικιών στην χώρα μας εξάλλου, όπως είπε ο ίδιος, έχει κατά κύριο λόγο στοκ παλαιών ακινήτων που δεν μπορούν να προσελκύσουν τις νεότερες ηλικίες και τους επενδυτές από το εξωτερικό.