"Πράσινο φως" για μεγάλη τουριστική επένδυση στη Σαρωνίδα
"Πράσινο φως" για μεγάλη τουριστική επένδυση στη Σαρωνίδα

"Πράσινο φως" για μεγάλη τουριστική επένδυση στη Σαρωνίδα

RE+D magazine
15.02.2022

Μεγάλη τουριστική επένδυση που περιλαμβάνει γήπεδο γκόλφ 18 οπών, υποστηρικτικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία, πολυτελείς κατοικίες, και ένα παραθεριστικό χωριό, συνολικού εμβαδού έως 600.000 τμ. εγκρίθηκε από το ΔΣ του Enterprise Greece και οδεύει στην διυπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων προκειμένου να ενταχθεί στη Διαδικασία Στρατηγικών Επενδύσεων με εργαλείο το πλαίσιο των Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ).

Το έργο θα αναπτυχεί σε έκταση  περίπου 6000 στρ. που ανήκει στο Παραθεριστικό Οικοδομικό Συνεταιρισμό Υγειονομικών «Η ΥΓΕΙΑ» στην Σαρωνίδα και Φορέας ανάπτυξης είναι η εταιρεία VITA DEVELOPMENT 

Το έργο στο οποίο συμμετέχει ο Συνεταιρισμός με ποσοστό 60-40 θα δώσει λύση στην πολύχρονη περιπέτεια -από το 1968 οπότε και ιδρύθηκε-  να εξασφαλίσει στα περί τα 3000 μέλη του κατοικία. Ο Συνεταιρισμός των υγειονομικών όπως και των αξιωματικών στο Πικέρμι εγκλωβίστηκαν μετά την ψήφιση του Συντάγματος του 1975  οπότε για πρώτη φορά κατοχυρώθηκε η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, απαγορεύοντας τη μεταβολή της χρήσης των δασικών εκτάσεων, παρά μόνο για λόγους δημοσίου συμφέροντος, στους οποίους δεν εμπίπτει η οικιστική ανάπτυξη.

Η μεγάλη τουριστική επένδυση η οποία εκτιμάται σύμφωνα με πληροφορίες στα €700 εκατ. αναμένεται να αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή συνεισφέροντας στην συνολική αναβάθμιση της παραλιακής ζώνης στην Αττική γνωστής ως «Αθηναικής Ριβιέρας» στην οποία μέχρι τώρα έχουν προγραμματισθεί επενδύσεις άνω των €2.5 δισ. πέραν των €8 δισ. του Ελληνικού.