Πως προχωρά το έργο του νέου κολυμβητηρίου στον Ναυτικό Ομιλο Βουλιαγμένης
Πως προχωρά το έργο του νέου κολυμβητηρίου στον Ναυτικό Ομιλο Βουλιαγμένης

Πως προχωρά το έργο του νέου κολυμβητηρίου στον Ναυτικό Ομιλο Βουλιαγμένης

Με συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής η ανακαίνιση, στατική αποκατάσταση της πισίνας και βελτίωση των βοηθητικών εγκαταστάσεων.
RE+D magazine
10.03.2022

Την πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής να συνδράμει στη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου κολυμβητηρίου στο Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, διατύπωσε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης στην πρόεδρο του Ομίλου Σ. Λαζάρου-Τίγκα, στο μέλος του ΔΣ Ρ. Βελώνια και στον εκπρόσωπο της μελετητικής εταιρίας Φ. Καραγιάννη, κατά την επίσκεψη τους στα γραφεία της Περιφέρειας.

Κατά τη συζήτηση παρουσιάστηκαν στον περιφερειάρχη οι ευρισκόμενες σε ώριμη φάση μελέτες που έχουν εκπονηθεί για το έργο από τον Όμιλο και συμφωνήθηκε να κατατεθούν και να προχωρήσουν οι διαδικασίες από πλευράς Περιφέρειας.

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται ανακαίνιση, στατική αποκατάσταση της πισίνας, βελτίωση των βοηθητικών εγκαταστάσεων και των εξεδρών, καθώς και ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, προκειμένου να αποδοθεί στο ΝΟΒ μια σύγχρονη, ασφαλής, και λειτουργική αθλητική υποδομή. Επίσης προβλέπεται πλήρης εναρμόνιση των παρεμβάσεων με τον περιβάλλοντα φυσικό χώρο ώστε να διατηρηθεί η διαχρονική εικόνα του ΝΟΒ ως εμβληματικό τοπόσημο του παραλιακού μετώπου της Αττικής.

Η πρόεδρος του Ομίλου ευχαρίστησε για την συνδρομή της Περιφέρειας σε ένα έργο το οποίο, όπως παρατήρησε, θα συμβάλλει «στη χωρική και αρχιτεκτονική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής».

Ο περιφερειάρχης αναφερόμενος στη διαρκή μέριμνα της Περιφέρειας για τη στήριξη του μαζικού αθλητισμού και την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών επισήμανε: «Προς αυτή την κατεύθυνση και η βούλησή μας να συμβάλλουμε έμπρακτα προκειμένου αυτός ο ιστορικός αθλητικός όμιλος και η Βουλιαγμένη να αποκτήσουν ένα σύγχρονο και λειτουργικό κολυμβητήριο, υψηλών προδιαγραφών, το οποίο θα απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι».