Στην ΑΚΤΩΡ το τμήμα του ΒΟΑΚ "Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος"
Στην ΑΚΤΩΡ το τμήμα του ΒΟΑΚ  "Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος"

Στην ΑΚΤΩΡ το τμήμα του ΒΟΑΚ "Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος"

Η εταιρεία συμμετέχει στο σχήμα που διεκδικεί και την επέκταση στη Λεωφ. Κύμης.
RE+D magazine
23.02.2022

Στο "χαρτοφυλάκιο" του ομίλου ΑΚΤΩΡ περνά σύμφωνα με πληροφορίες το έργο που αφορά στην κατασκευή του τρίτου τμήματος του ΒΟΑΚ, "Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος".

Πρόκειται για έργο μήκους 14 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 186 εκατ. ευρώ με αναθέτουσα αρχή το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πιο αναλυτικά το έργο αφορά στη μετατροπή σε κλειστό αυτοκινητόδρομο με τη βελτίωση – διαπλάτυνση του υφιστάµενου τµήµατος Νεάπολη – Αγ. Νικόλαος σε τετράιχνη αρτηρία με δυο λωρίδες κυκλοφορίας και Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) ανά κατεύθυνση, διαχωρισµένου καταστρώµατος κυκλοφορίας, συνολικού πλάτους 22,50 μέτρα.

Η διάρκεια των έργων ορίστηκε σε 36 μήνες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επέκταση της Λ. Κύμης

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ΑΚΤΩΡ συμμετέχει και στην κοινοπραξία των εταιρειών με τις ΤΕΡΝΑ και Intrakat για την διεκδίκηση του έργου της επέκτασης στη Λεωφ. Κύμης. Το έργο είναι προϋπολογισμού 434 εκατ. ευρώ και αφορά στη μελέτη και κατασκευή οδικού άξονα διατομής κλειστού αυτοκινητοδρόμου, συνολικού μήκους περίπου 3,8 χλμ. (σε 4,2 χλμ μαζί με την προαίρεση). Σύμφωνα με πληροφορίες η κοινοπραξία αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης.