Στις 17 Ιανουαρίου ο διαγωνισμός για την τεχνική ωρίμανση των ακινήτων της ΕΤΑΔ
Στις 17 Ιανουαρίου ο διαγωνισμός για την τεχνική ωρίμανση των ακινήτων της ΕΤΑΔ

Στις 17 Ιανουαρίου ο διαγωνισμός για την τεχνική ωρίμανση των ακινήτων της ΕΤΑΔ

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού με ΦΠΑ €186.000.
RE+D magazine
03.01.2022

Για τις 17 Ιανουαρίου 2022 έχει ορισθεί η ημερομηνία υποβολής αλλά και αποσφράγισης προσφορών στον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ για την "Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικής Ωρίμανσης Ακινήτων Ιδιοκτησίας ή και Διαχείρισης της ΕΤΑΔ σε όλη την Ελλάδα".

Κριτήριο της ανάθεσης του έργου είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά, βάσει της τιμής, κατ’ εφαρμογή του Κανονισμού Ανάθεσης και Εκτέλεσης Συμβάσεων Έργων, Προμήθειας Προϊόντων, Παροχής Υπηρεσιών και Εκπόνησης Μελετών.

Η διάρκεια της σύμβασης ξεκινά από την υπογραφή της σύμβασης και ολοκληρώνεται με την περάτωση από τον Ανάδοχο των υπηρεσιών που θα του αναθέσει η ΕΤΑΔ Α.Ε., και σε κάθε περίπτωση έως την εξάντληση του 3 προϋπολογισμού της σύμβασης. Η σύμβαση δύναται να διακοπεί αζημίως για την ΕΤΑΔ Α.Ε. κατόπιν προηγούμενης έγγραφης ειδοποίησης δέκα (10) ημερών στον ανάδοχο.

Σύμφωνα με την ΕΤΑΔ το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 150.000,00€ πλέον ΦΠΑ, (ΦΠΑ: 36.000,00€ / προϋπολογισμός με ΦΠΑ 24%: 186.000,00 €).

Τι περιλαμβάνει η σύμβαση

Η ΕΤΑΔ θα αναθέτει υπηρεσίες τεχνικής ωρίμανσης για ακίνητα που περιλαμβάνει στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της και είναι Ιδιοκτησίας ή και διαχείρισης της σε όλη την Ελλάδα.

Οι υπηρεσίες από τον Πίνακα Ι που θα απαιτηθούν, θα εξειδικεύονται κατά περίπτωση για κάθε ακίνητο, από την Εταιρεία.

1. Τεχνικός Έλεγχος Ακινήτου (Α/Α 1 του πίνακα Ι), ο οποίος περιλαμβάνει:

Συμπλήρωση του φακέλου του ακινήτου, απαραίτητη για την οποία είναι η έρευνα σε όλες τις δημόσιες αρχές, όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά ΥΔΟΜ, Τεχνικές Υπηρεσίες, Αρχαιολογίες, Δασαρχεία, Κτηματολόγιο, Συμβολαιογράφους.

Πραγματοποίηση αυτοψίας και περιγραφή του ακινήτου, των κτιριακών εγκαταστάσεων και των κατασκευών και καταγραφή των αριθμών ΟΚΩ του ακινήτου, εφόσον υφίστανται.

Έλεγχο του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ακινήτου.

Εύρεση και έλεγχο των νομιμοποιητικών στοιχείων κτιρίων, δυνατότητα νομιμοποίησης, εφόσον υφίστανται.

Πολεοδομικό καθεστώς (διατάγματα ρυμοτομίας, απαλλοτριώσεις, επιτρεπόμενες χρήσεις γης, όροι δόμησης, αρτιότητα και δυνητική οικοδομησιμότητα κ.λπ.)

Περιβαλλοντικές δεσμεύσεις (ρέμα, περιοχή ειδικής προστασίας κ.λπ.).

Δασικά

Έλεγχο δεσμεύσεων Αρχαιολογίας.

Έλεγχο των κτηματολογικών εγγραφών.

Σύνταξη τεχνικής έκθεσης με καταγραφή των ευρημάτων του ελέγχου.

2. Σύνταξη Τοπογραφικού Διαγράμματος (Α/Α 2-3 του πίνακα Ι), σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές και τα οριζόμενα στο ν. 651/1977 (Α΄ 207), εξαρτημένο από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων και συνοδευόμενο από τη μεθοδολογία εξάρτησης και τις συντεταγμένες των τριγωνομετρικών σημείων του κρατικού συστήματος συντεταγμένων που χρησιμοποιήθηκαν για την εξάρτηση. Αν το οικόπεδο προέρχεται από πράξη εφαρμογής και διαθέτει συντεταγμένες σε σύστημα αναφοράς, διαφορετικό από το ΕΓΣΑ ‘87, πρέπει να αναφέρονται και οι συντεταγμένες σύμφωνα με αυτό. Το τοπογραφικό πρέπει να έχει όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται από την νομοθεσία για τις μισθώσεις και μεταβιβάσεις ακινήτων.

3. Αρχιτεκτονική αποτύπωση (Α/Α 4 του πίνακα Ι) και σχεδίαση κτισμάτων και εν γένει κτιριακών εγκαταστάσεων.

4. Ένταξη ακινήτου (Α/Α 5-6 του πίνακα Ι) στις διατάξεις του Ν. 4495/2017 περί αυθαιρέτων κατασκευών και αυθαιρέτων χρήσεων ή σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από τους εμπλεκόμενους μηχανικούς.

5. Επανέκδοση βεβαίωσης νομιμότητας (Α/Α 7 του πίνακα Ι), με πραγματοποίηση αυτοψίας στο ακίνητο.

6. Έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης (Α/Α 8 του πίνακα Ι).

7. Όλα τα δικαιολογητικά και υποβολή για την έγκριση της ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου, εφόσον απαιτείται (Α/Α 9 του πίνακα Ι). 8. Σύνταξη τοπογραφικού (Πίνακας ΙΙ), για διόρθωση κτηματολογικών εγγράφων και συνεργασία με νομικό της εταιρείας για την κατάθεση της σχετικής αίτησης.

Τα παραδοτέα θα παραδίδονται στην αρμόδια Μονάδα της ΕΤΑΔ Α.Ε. σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή πλήρως επεξεργάσιμη και εντός της προθεσμίας που θα τάσσει η ΕΤΑΔ Α.Ε. σε κάθε επιμέρους ανάθεση υπηρεσιών τεχνικής ωρίμανσης εκ των Πινάκων Ι και ΙΙ. Για την παροχή των υπηρεσιών των Πινάκων Ι και ΙΙ του παρόντος σε ακίνητα που βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 χλμ. από την έδρα του αναδόχου, θα καταβάλλεται εφάπαξ ως κατ’ αποκοπή αμοιβή, ένα (1) ευρώ/χιλιόμετρο, ανεξαιρέτως του συνόλου των υπηρεσιών που θα ανατεθούν για το συγκεκριμένο ακίνητο. Η ως άνω κατ’ αποκοπή αμοιβή θα συνυπολογίζεται σε κάθε περίπτωση στον μέγιστο προϋπολογισμό της σύμβασης κατά τα ανωτέρω.