Στρατηγική μεγάλη τουριστική επένδυση στην Ερμιονίδα
Στρατηγική μεγάλη τουριστική επένδυση στην Ερμιονίδα

Στρατηγική μεγάλη τουριστική επένδυση στην Ερμιονίδα

Πέρασε από την Διυπουργική το «HYDRA’S ART RESIDENCIES»
Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης
30.12.2021

Μια μεγάλη τουριστική επένδυση περιλαμβάνεται μεταξύ των 4 νέων επενδυτικών σχεδίων, που ενέκρινε χθές Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ).

Η επένδυση, που φέρει την επωνυμία «Hydra’s Art Residencies», θα πραγματοποιηθεί σε μία έκταση 303.674,70 τ.μ. στη θέση «Πλέπι» του Δήμου Ερμιονίδας στην Αργολίδα.

Πρόκειται για την επένδυση της Κυπριακής PLEPI LAND DEVELOPMENT LTD, που αφορά τη δημιουργία ενός πρότυπου τουριστικού υποδοχέα που θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακό συγκρότημα 164 δωματίων, spa, συνεδριακό χώρο, εστιατόρια, μπαρ, προπονητικό κέντρο, μαρίνα 40 θέσεων και δύο ζώνες παραθεριστικών κατοικιών με συνολικά 229 κατοικίες.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 119 εκ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 191 εποχικές θέσεις εργασίας μόνιμου χαρακτήρα.

topografiko project.jpeg

Μετά την απόφαση της Επιτροπής ο διευθύνων σύμβουλος της PLEPI LAND DEVELOPMENT LTD κύριος Νίκος Καλογιάννης δήλωσε:

"Είμαι ευτυχής που ένα τόσο μεγάλο έργο για την Αργολίδα και την Ερμιονίδα έφτασε στην τελική έγκρισή του.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που εργάστηκαν για την υλοποίηση της μελέτης και τον Δήμαρχο Ερμιονίδας κύριο Ι. Γεωργόπουλο που μας συμπαραστάθηκε να ξεπεραστούν διάφορα εμπόδια.

Δυο μεγάλα διεθνή επενδυτικά σχήματα καθώς και μεγάλη Ελληνική κατασκευαστική εταιρία έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για το έργο".


Στρατηγική η επένδυση της PFIZER στην Θεσσαλονίκη

Στην συνεδρίασή της η Διυπουργική ενέκρινε άλλα τρία επενδυτικά σχέδια:

1. «GLOBAL BUSINESS SERVICES (GBS) HUB in THESSALONIKI» της PFIZER HELLAS SA.

Η επενδυτική πρόταση αφορά στη δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου επιχειρησιακών λειτουργιών και υπηρεσιών (Global Business Services Hub) στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη της Π.Ε. Θεσσαλονίκης με κυριότερες δραστηριότητες την παροχή υπηρεσιών σχετικά με τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες της εταιρείας και τη διαχείριση έργων και προμηθειών. Η Pfizer Hellas S.A. αποτελεί θυγατρική της Pfizer Inc., της δεύτερης μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας και πέμπτης σε R&D δαπάνες παγκοσμίως. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 125 εκ. ευρώ, η κατασκευή προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 3 έτη και αναμένεται να δημιουργήσει 280 νέες θέσεις εργασίας.

2. «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων» της ΕΛΒΙΟΚ M.A.E.

H επενδυτική πρόταση αφορά στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων, η οποία αποτελείται από Χώρο Υγειονομικής Ταφής Βιομηχανικών Αποβλήτων καθώς και από επιπλέον εξειδικευμένα έργα υποδομής. Οι εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν σε χώρο συνολικής έκτασης 148.000 τ.μ. σε αγροτεμάχια του Δήμου Τανάγρας. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 32 εκ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 50 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία.

3. «Ανάπτυξη Φωτοβολταϊκού Σταθμού ισχύος 250,00443 MWp» της QAIR ΕΛΛΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.

Η επενδυτική πρόταση αφορά στην κατασκευή, εγκατάσταση και λειτουργία ενός Φωτοβολταϊκού Σταθμού συνολικής ισχύος 250,00443 MWp με τις προβλεπόμενες θέσεις εγκατάστασης να βρίσκονται στη θέση «Καλλιθέα», της Π.Ε. Λάρισας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο ηλιακός σταθμός θα παράγει συνολικά 426,758GWh ενέργειας κατ’ έτος και θα συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην αύξηση του μεριδίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 160 εκ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 30 νέες θέσεις εργασίας πλήρους και μερικής απασχόλησης.