Συμφωνία Alstom και Eversholt Rail για τα πρώτα τρένα υδρογόνου στη Βρετανία
Συμφωνία Alstom και Eversholt Rail για τα πρώτα τρένα υδρογόνου στη Βρετανία

Συμφωνία Alstom και Eversholt Rail για τα πρώτα τρένα υδρογόνου στη Βρετανία

Η νέα συμφωνία προβλέπει την προμήθεια ενός αρχικού στόλου 10 νέων τρένων.
RE+D magazine
15.11.2021

Η Alstom, κορυφαίος κατασκευαστής και πάροχος υπηρεσιών συντήρησης τρένων στη Βρετανία, και η Eversholt Rail, κορυφαίος βρετανικός πάροχος τρένων, ανακοίνωσαν τη σύναψη ενός Μνημονίου Συνεργασίας με στόχο την προμήθεια του πρώτου, ολοκαίνουργιου στόλου τρένων υδρογόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να συνεργαστούν, ανταλλάσσοντας τεχνικές και εμπορικές πληροφορίες, που κρίνονται απαραίτητες για την Alstom για το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη προμήθεια και την υποστήριξη ενός στόλου δέκα τριδύμων συρμών με πρόωση υδρογόνου (HMU), ο οποίος πρόκειται να κατασκευαστεί από την Alstom στη Βρετανία.

Ο νέος στόλος HMU θα βασίζεται στην τελευταία έκδοση της πλατφόρμας προϊόντων Alstom Aventra, με στόχο οι τελικές συμβάσεις για τον εν λόγω στόλο να υπογραφούν στις αρχές του 2022. Η Eversholt Rail και η Alstom δεσμεύονται να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υποστήριξη των φιλοδοξιών της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σκωτίας για την απαλλαγή του σιδηροδρομικού τομέα από τις ανθρακούχες εκπομπές , μέχρι το 2040 και το 2035 αντίστοιχα.

Η Alstom είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή λύσεων τροχαίου υλικού και ήταν η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που κατασκεύασε το Coradia iLint, τρένο που κινείται με υδρογόνο και το οποίο είναι ήδη σε λειτουργία στη Γερμανία.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να συνεργαστούν, ανταλλάσσοντας τεχνικές και εμπορικές πληροφορίες, που κρίνονται απαραίτητες για την Alstom για το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη προμήθεια και την υποστήριξη ενός στόλου δέκα τριδύμων συρμών με πρόωση υδρογόνου (HMU), ο οποίος πρόκειται να κατασκευαστεί από την Alstom στη Βρετανία. Ο νέος στόλος HMU θα βασίζεται στην τελευταία έκδοση της πλατφόρμας προϊόντων Alstom Aventra, με στόχο οι τελικές συμβάσεις για τον εν λόγω στόλο να υπογραφούν στις αρχές του 2022.

Η Eversholt Rail και η Alstom δεσμεύονται να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υποστήριξη των φιλοδοξιών της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σκωτίας για την απαλλαγή του σιδηροδρομικού τομέα από τις ανθρακούχες εκπομπές , μέχρι το 2040 και το 2035 αντίστοιχα. Η Alstom είναι παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή λύσεων τροχαίου υλικού και ήταν η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που κατασκεύασε το Coradia iLint, τρένο που κινείται με υδρογόνο και το οποίο είναι ήδη σε λειτουργία στη Γερμανία.