Αδεια λειτουργίας ως ΑΕΕΑΠ στην Premia Properties έδωσε η Κεφαλαιαγορά
Αδεια λειτουργίας ως ΑΕΕΑΠ στην Premia Properties έδωσε η Κεφαλαιαγορά

Αδεια λειτουργίας ως ΑΕΕΑΠ στην Premia Properties έδωσε η Κεφαλαιαγορά

Η εταιρεία συνεχίζει το επενδυτικό πρόγραμμα του εμπλουτισμού του χαρτοφυλακίου της.
RE+D magazine
06.04.2022

Το "πράσινο φως" για την μετατροπή της Premia Properties σε ΑΕΕΑΠ άναψε στην χθεσινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Οπως ανακοίνωσε η κεφαλαιγορά ενέκρινε, μεταξύ άλλων θεμάτων, την παροχή άδειας λειτουργίας στην εταιρία «PREMIA ANΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (LEI 213800MU91F1752AVM79), για τη λειτουργία της ως ανώνυμη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2778/1999 και ως οργανισμού εναλλακτικών επενδύσεων (ΟΕΕ) με εσωτερική διαχείριση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 (παρ. 1, περ. (β)) και του άρθρου 6 (παρ. 3 ) του ν.4209/2013, υστέρα από την μετατροπή της από Α.Ε, σε A.E.E.A.Π. με την επωνυμία "PREMIA ANΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ".

Υπενθυμίζεται ότι η εισηγμένη παραμένει συνεπής στην υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος διερευνώντας τον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου της με ακίνητα τα οποία εντάσσονται στους στρατηγικούς κλάδους ενδιαφέροντος της, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και τα βιομηχανικά (light industrial) ακίνητα και ιδιαίτερα όσα πληρούν κριτήρια βιωσιμότητας.

Oπως λέει σε ανακοίνωσή της η αίτηση για τη λήψη άδειας λειτουργίας ΑΕΕΑΠ υπεβλήθη από την PREMIA στις 21 Νοεμβρίου 2021 κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου στις 18 Νοεμβρίου 2021 η οποία επικυρώθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 10 Δεκεμβρίου 2021. 

Η μετατροπή σε ΑΕΕΑΠ αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο στην πορεία της PREMIA καθώς θα της επιτρέψει να δραστηριοποιηθεί αποτελεσματικότερα στην αγορά ακινήτων, αξιοποιώντας τα φορολογικά πλεονεκτήματα που προσφέρει το πλαίσιο των ΑΕΕΑΠ και ενισχύοντας το επενδυτικό της προφίλ.

Πρόσφατη κίνηση της εταιρείας είναι η απόκτηση των assets της Ι. Μπουτάρης & Υιος από τους πιστωτές της. Η εταιρεία διαθέτει 5 οινοποιεία στην Ελλάδα σε Νάουσσα, Γουμένισσα,(Κιλκίς), Κρήτη, Σαντορίνη και Μαντινεία. Στην Γουμένισσα,  και στην Μαντινεία τα οινοποιία δεν είναι επισκέψιμα. Στην Αττική συνεργάζεται με το κτήμα Μάτσα και την ομώνυμη αμπελουργό.