Δημ. Ανδριόπουλος: Τώρα το θετικό momentum για την είσοδο της Dimand στο ΧΑ
Δημ. Ανδριόπουλος: Τώρα το θετικό momentum για την είσοδο της Dimand στο ΧΑ

Δημ. Ανδριόπουλος: Τώρα το θετικό momentum για την είσοδο της Dimand στο ΧΑ

Το "βαρύ" επενδυτικό πρόγραμμα, η συμφωνία με την EBRD για "πράσινες" αναπτύξεις και ο μετασχηματισμός της ελληνικής αγοράς ακινήτων.
Ειρήνη Θεοφανίδου
14.04.2022

Αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την είσοδό της στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατέθεσε πριν μια εβδομάδα η εταιρεία Dimand.

Η εταιρεία, μια εκ των κορυφαίων εταιρειών αξιοποίησης ακινήτων στην Ελλάδα με μεγάλες φιλοδοξίες και ισχυρό όραμα να δημιουργήσει έργα που θα μεταμορφώσουν τις ζωές των ανθρώπων περιμένει το "πράσινο φως" για την δημόσια προσφορά που εκτιμάται στα "χρηματιστηριακά πηγαδάκια" ότι θα είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κλάδο των ακινήτων.

Οπως αναφέρει στο ered.gr ο Ιδρυτής και CEO της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος "αυτή είναι η στιγμή η εταιρεία να γίνει πιο θεσμική. Είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες και πιστεύουμε ότι τώρα το momentum για την εισαγωγή μας στο ΧΑ είναι θετικό".

Ο κ. Ανδριόπουλος σχολιάζοντας το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ελάχιστες εταιρίες επέλεξαν να περάσουν το κατώφλι του ελληνικού χρηματιστηρίου ανέφερε ότι "εμπιστευόμαστε το ελληνικό χρηματιστήριο και πιστεύουμε στην πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η εισαγωγή στην αγορά του ΧΑ αποτελεί απόφαση στρατηγικής σημασίας μέσω της οποίας μπορεί να επιτευχθεί κεφαλαιακή ενίσχυση. Εξάλλου η Dimand "τρέχει" ένα επενδυτικό πρόγραμμα άνω του €1 δισ.".

"Βαρύ" επενδυτικό πρόγραμμα

Η εταιρεία, όπως είπε ο κ. Ανδριόπουλος, υλοποιεί ένα "βαρύ" επενδυτικό πρόγραμμα με έργα τοπόσημα για την ελληνική αγορά σε συνεργασία με την Prodea ΑΕΕΑΠ και την EBRD, από την οποία έχει λάβει και χρηματοδοτική στήριξη. Συγκεκριμένα, στις αρχές του χρόνου η τράπεζα ανακοίνωσε την επιπλέον χρηματοδότησης €50 εκατ. στην κοινοπραξία με την Dimand έχουντας φθάσει το συνολικό ποσό της επένδυσης στα €71,5 εκατ. για την ανάπτυξη νέων "πράσινων" κτιρίων όπως γραφεία, έργα μικτής χρήσης και ξενοδοχεία πόλης. Η εν λόγω συμφωνία θέτει στο επίκεντρο την προώθηση της πράσινου μετασχηματισμού της αγοράς real estate, με κτήρια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και φιλικά στο περιβάλλον.

Εμβληματικά έργα

Εμβληματικά έργα, όπως η αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά, η ανακατασκευή των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος σε συνδυασμό με την αστική ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Διονυσίου και η αναγέννηση του ιστορικού κτιρίου του "Μινιόν" στην Αθήνα, αλλά και ο Βοτανικός βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει για το SkyLine της Alpha Bank , ύψους €500 εκατ. Τέλος, η εταιρεία έχει προχωρήσει στην υπογραφή προσυμφώνου με την Premia Properties για την απόκτηση αυτοτελούς ακινήτου στο οποίο θα αναπτυχθεί πάρκο βιοτεχνολογίας. Το ακίνητο βρίσκεται στο 2ο χλμ. της Λεωφόρου Παιανίας-Μαρκοπούλου, εντός της ΒΙΟ.ΠΑ. Παιανίας και έχει έκταση 23 στρεμμάτων εντός του οποίου υπάρχουν κτίρια γραφείων και αποθηκών 4.180 τ.μ. τα οποία θα ανακατασκευασθούν και επαναχρησιμοποιηθούν, ενώ πρόκειται να αναπτυχθούν και νέα κτήρια συνολικής επιφανείας 16.000 τ.μ.