Ακίνητο στην "Κιβωτό του Κόσμου" παραχωρεί ο ΕΦΚΑ
Ακίνητο στην "Κιβωτό του Κόσμου" παραχωρεί ο ΕΦΚΑ

Ακίνητο στην "Κιβωτό του Κόσμου" παραχωρεί ο ΕΦΚΑ

Το ακίνητο θα επιστραφεί στον ΕΦΚΑ μετά τη λήξη της σύμβασης παραχώρησης.
RE+D magazine
22.09.2022

Ακίνητο, που βρίσκεται στην Ακαδημία Πλάτωνος, θα παραχωρήσει ο ΕΦΚΑ, στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Το κτίριο, συνολικής επιφάνειας 6.395 τ.μ. θα διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε από εγκαταλελειμμένο ακίνητο να μετατραπεί σε έναν σύγχρονο χώρο πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, στον χώρο θα στεγαστούν εστιατόρια για απόρους, αίθουσες διδασκαλίας, Κοινωνικό Παντοπωλείο, κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ, καθώς και αίθουσες ψυχαγωγίας.

Η εν λόγω παραχώρηση της χρήσης του ακινήτου είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει άμεσα η υλοποίησή της, λόγω νομικών και γραφειοκρατικών ζητημάτων.

Για να καμφθούν τα γραφειοκρατικά και νομοθετικά ζητήματα που απομένουν, πρόκειται να εισαχθεί ειδική διάταξη στο νομοσχέδιο για τον «Εξορθολογισμό του ασφαλιστικού συστήματος», το οποίο αναμένεται να αναρτηθεί για δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες. Το ακίνητο πρόκειται να παραχωρηθεί δωρεάν για χρήση από τον ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του Κόσμου», η οποία και θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος αναβάθμισής του (υπολογίζεται σε περίπου 4 εκατ. ευρώ). Το ακίνητο θα επιστραφεί στον ΕΦΚΑ μετά τη λήξη της σύμβασης παραχώρησης.