Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός της «Ωκεανίδας»
Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός της «Ωκεανίδας»

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός της «Ωκεανίδας»

RE+D magazine
16.09.2022

Την ακύρωση της διενέργειας του Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού (e-auction) για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του Καφέ - Εστιατορίου της «Ωκεανίδας» στην Ακτή Βουλιαγμένης ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.)

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον περασμένο Μάιο με καταληκτική ημερομηνία (μετά από παράταση) την 30η Σεπτεμβρίου. Το ακίνητο πέρασε στην ΕΤΑΔ μετά από μακρά δικαστική διαμάχη με την τελευταία απόφαση από το Εφετείο Αθηνών, να της επιτρέπει να θέσει τέρμα στην μακροχρόνια καταπάτηση του εν λόγω ακινήτου της, αποβάλλοντας τους αυθαίρετους κατόχους του.

Η Ωκεανίδα είναι ένα εμβληματικό κτίριο, εντός της Ακτής Βουλιαγμένης, σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση με εκπληκτική θέα, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του με την σύγχρονη ιστορία της ακτογραμμής της Αττικής.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και μεγάλης επιρροής έργο των διακεκριμένων αρχιτεκτόνων Πρ. Βασιλειάδη, Π. Σακελλάριου, Εμ. Βουρέκα και του συνεργάτη τους Ν.Π. Χατζημιχάλη που σχεδιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘60.

Το προς εκμίσθωση ακίνητο αποτελείται από γηπεδική έκταση επιφανείας 2.725 τ.μ., εντός της οποίας βρίσκεται το καφέ-εστιατόριο "Ωκεανίδα" που αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, συνολικής επιφάνειας 1.127,20 τ.μ., καθώς και οικίσκος επιφάνειας 27,20 τ.μ.

Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τους λόγους που οδήγησαν στην ακύρωση του διαγωνισμού.