Αλλάζουν οι όροι δόμησης στου Παπάγου
Αλλάζουν οι όροι δόμησης στου Παπάγου

Αλλάζουν οι όροι δόμησης στου Παπάγου

Τι προβλέπει το ΓΠΣ που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
RE+D magazine
29.03.2024

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ), της περιοχής του Παπάγου του δήμου Χολαργού Παπάγου.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει καθορίζεται ότι η κοινότητα Παπάγου είναι περιοχή αμιγούς κατοικίας, με την εξαίρεση α) στα πρόσωπα των οικοπέδων εκατέρωθεν της οδού Εθνικής Αμύνης, από την οδό Αναστάσεως έως την οδό Χειμάρας και σε τμήμα της οδού Αναστάσεως και 

β) σε τμήμα της Περιοχής Οικιστικής Ανάπτυξης - ΠΟΑ 2 (ΙΙ).  όπου καθορίζεται ως χρήση η γενική κατοικία.

Εντάσσει στο σχέδιο πόλης επτά περιοχές μεταξύ των οποίων, οι πολυκατοικίες του 20ου Προγράμματος του Α.Ο.Ο.Α., με τους χώρους στάθμευσης αυτών και τους λοιπούς χώρους που τις εξυπηρετούν, καθώς και οι αθλητικές εγκαταστάσεις της οδού Νευροκοπίου.

Δημιουργείται στην οδό Εθνικής Αμύνης και Ιερολοχιτών, Πολεοδομικό Κέντρο και μόνο στα Οικοδομικά Τετράγωνα 167β (πρώην κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος») και στο 176β (οδός Κύπρου και Εθνικής Αμύνης).

Ο μέσος συντελεστής δόμησης εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου, καθώς και το ύψος της οικοδόμησης,ορίζεται στο 0,9 και μέγιστο ύψος 12 μέτρα.

Το ύψος της οικοδομής αυξάνεται όσο απαιτείται και μέχρι τα 14 μέτρα, σε περίπτωση που το δικαίωμα μελλοντικής δόμησης καθ’ ύψος (αέρας) έχει γεννηθεί με συμβολαιογραφική πράξη, η οποία έχει συνταχθεί  πριν την έγκριση του ΓΠΣ  και αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να υλοποιηθεί με το επιβαλλόμενο ύψος των 12 μέτρων.


Screen Shot 2024-03-29 at 08.42.09.png


Οριοθετείται το Κοιμητήριο Παπάγου στην υφιστάμενη κατάσταση.

Ανοίγει ο δρόμος επίσης για την επανένταξη στο σχέδιο πόλεως των επτά περιοχών που καταλαμβάνουν οι πολυκατοικίες του 20ου προγράμματος του Α.Ο.Ο.Α με τους χώρους στάθμευσης αυτών και τους λοιπούς χώρους που τις εξυπηρετούν.

Εδώ το νέο ΓΠΣ