Αναβάθμιση για την Τράπεζα Πειραιώς από την Moody's
Αναβάθμιση για την Τράπεζα Πειραιώς από την Moody's

Αναβάθμιση για την Τράπεζα Πειραιώς από την Moody's

RE+D magazine
09.07.2024

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's Ratings αναβάθμισε την επενδυτική βαθμίδα σε "Βaa3" απο “Ba1” με θετικές προοπτικές.

Η Moody’s Ratings επισημαίνει ότι η απόφαση της είναι αποτέλεσμα της σημαντικής εξυγίανσης του ισολογισμού, της σταθερής λειτουργικής κερδοφορίας, των ενισχυμένων κεφαλαιακών δεικτών, και του ισχυρού προφίλ ρευστότητας της Τράπεζας. 

Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την αξιολόγηση μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Πειραιώς σε “Baa3” από “Ba1”, βελτιώνοντας την αξιολόγηση χρέους υψηλής εξασφάλισης κατά δύο βαθμίδες, σε “Baa3” από “Ba2”. 

Οι προοπτικές για τις αξιολογήσεις του χρέους υψηλής εξασφάλισης και των μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Τράπεζας Πειραιώς παραμένουν θετικές, αντανακλώντας τις προσδοκίες για περαιτέρω αναβαθμίσεις τους επόμενους 12-18 μήνες. 

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς, δήλωσε,

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ανακτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα μετά από 14 χρόνια. Το επίτευγμα αυτό είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της ομάδας της Πειραιώς, και αντανακλά την ακλόνητη δέσμευσή μας για πειθαρχία στα χρηματοοικονομικά μεγέθη, στρατηγική ανάπτυξη και δημιουργία αξίας. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω σε αυτή τη δυναμική και να παράγουμε διατηρήσιμη κερδοφορία για το μέλλον.»