Άνοδο κερδών κατά τουλάχιστον 25% περιμένει η TUI για το 2024
Άνοδο κερδών κατά τουλάχιστον 25% περιμένει η TUI για το 2024

Άνοδο κερδών κατά τουλάχιστον 25% περιμένει η TUI για το 2024

"Απογειώθηκαν" οι προκρατήσεις για τον χειμώνα και το ερχόμενο καλοκαίρι.
Ειρήνη Θεοφανίδου
08.12.2023

Ισχυρά λειτουργικά κέρδη για την εφετινή χρονιά αλλά και άνοδο στις προκρατήσεις για το χειμώνα και την ερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν ανακοίνωσε η TUI.

Μάλιστα οι ειδήσεις αποτυπώθηκαν ξεκάθαρα και στο χρηματιστηριακό ταμπλό όπου η μετοχή του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού ομίλου της Ευρώπης κατέγραψε σημαντική άνοδο.

Ειδικότερα, η εταιρεία παρουσίασε λειτουργικά κέρδη ύψους €977 εκατ. και έσοδα €20,7 δισ. για το έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου ξεπερνώντας τα επίπεδα του 2019. Η διοίκηση της TUI προέβλεψε πως τα λειτουργικά κέρδη θα αυξηθούν κατά τουλάχιστον 25% αυτό το οικονομικό έτος, με τα έσοδα τουλάχιστον κατά 1/10 υψηλότερα.

Φέτος, η TUI και οι ανταγωνιστές της έχουν δει μεγάλη ζήτηση καθώς οι τουρίστες ταξιδεύουν μετά τους περιορισμούς των προηγούμενων ετών εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19. Ωστόσο, ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και η απειλή μιας οικονομικής ύφεσης έχουν οδηγήσει σε προειδοποιήσεις των αναλυτών ότι τα κέρδη μπορεί να έχουν φθάσει στο pick τους. 

Η TUI ανακοίνωσε επίσης ένα πιθανό πλήγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο και είπε ότι έχει σκεφτεί να διαγραφεί από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου και να παραμείνει εισηγένη μόνο στη Γερμανική αγορά. Είπε ότι ήταν λογικό να εξεταστεί μια τέτοια κίνηση καθώς περισσότερα από τα 3/4 των μετοχών της TUI κατέχονται από Γερμανούς επενδυτές ενώ 3/4 των συναλλαγών της μετοχής της ήταν σε αυτήν την αγορά.

TUI