Άνοδος σχεδόν 30% για την μετοχή της δοκιμαζόμενης Σουηδικής SBB
Άνοδος σχεδόν 30% για την μετοχή της δοκιμαζόμενης Σουηδικής SBB

Άνοδος σχεδόν 30% για την μετοχή της δοκιμαζόμενης Σουηδικής SBB

Σύμφωνα με το Bloomberg έχει εκδηλωθεί επενδυτικό ενδιαφέρον απο διάφορα μέρη συμπεριλαμβανομένης της Brookfield AM.
Στυλιανή Ρουχωτά
02.06.2023

Η μετοχή της Σουηδικής SBB εκτοξεύτηκε σχεδόν 30% σε συνέχεια σχετικού επενδυτικού ενδιαφέροντος για την δοκιμαζόμενη εταιρία ακινήτων σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι μετοχές της SBB σημείωσαν άνοδο 27% στις 10 π.μ. ώρα Λονδίνου, σε συνέχεια της είδησης ότι ο προβληματικός σουηδικός όμιλος ακινήτων έχει προσελκύσει ενδιαφέρον από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της Brookfield Asset Management.

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας κατέγραφε σταθερή πτώση σε ιστορικό χαμηλό τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, καθώς παλεύει να ανταποκριθεί στις συνθήκες των υψηλών επιτοκίων, την αβεβαιότητα στην αγορά κατοικίας και το μεγάλο όγκο χρέους που έχει στα βιβλία της.

Την περασμένη εβδομάδα η SBB επιβεβαίωσε ότι διερευνούσε στρατηγικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της «πώλησης της εταιρείας, των επιχειρηματικών τμημάτων ή συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων».

Οι απώλειες επιταχύνθηκαν την Τετάρτη όταν η εταιρεία χαρτοφυλακίου Ilija Batljan Invest AB δήλωσε ότι θα σταματήσει τις πληρωμές τόκων για τα εκκρεμή υβριδικά ομόλογά της SBB, μετά την αναστολή των πληρωμών μερισμάτων της SBB.