Ανοίγει ο Σκλαβενίτης στο "κόμβο της Renault"
Ανοίγει ο Σκλαβενίτης στο "κόμβο της Renault"

Ανοίγει ο Σκλαβενίτης στο "κόμβο της Renault"

Ειρήνη Θεοφανίδου
21.11.2022

Σύντομα ανοίγει τις πύλες του το νέο "mega" κατάστημα της Σκλαβενίτης στο ιστορικό ακίνητο της "Renault" στον κόμβο της Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας με την Εθνική Οδό.

Η εταιρία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ που απέκτησε το ακίνητο σε πλειστηριασμό το 2021, πήρε στις αρχές της χρονίας το "πράσινο φως" για αλλαγή της χρήσης από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής και ξεκίνησε αμέσως την "μεταμόρφωσή" του.

Το οικόπεδο που στέγαζε το παλαιό κτίριο της Renault επί των οδών Σκρα, Θεσσαλονίκης, Λαχανά, στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι επιφάνειας 7.358,74 τετραγωνικών μέτρων και παραδίδει ένα "κολοσσιαίο" κατάστημα (υπεραγορά) που θα αποτελείται από ισόγειο και Α΄ όροφο, γραφεία στον ημιώροφο, μηχανολογικούς χώρους, αποθήκη και βοηθητικούς χώρους στο υπόγειο.

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη, στο δώμα του κτιρίου θα δημιουργηθεί σκίαστρο, σε τμήμα των θέσεων στάθμευσης, ενώ στην οροφή της κατασκευής τοποθετούνται φωτοβολταϊκά συστήματα αλλά και φύτευση με χαμηλούς θάμνους και αρωματικά φυτά. 

Ιστορικό ακίνητο και "ιστορική" απόκτηση

Για μια από τις σημαντικότερες κινήσεις της αλυσίδας Σκλαβενίτης έκαναν λόγω ανθρωποι της αγοράς σχολιάζοντας την απόκτηση του ακινήτου της πρώην Renault στη Φιλαδέλφεια. Υπενθυμίζεται ότι η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού ήταν τα €4.050.000 και η εταιρεία κατέβαλε πάνω από €11 εκατ. για να το αποκτήσει. Βλέποντας το "μέλλον" η εταιρεία επιθυμούσε να λειτουργήσει στο σημείο ένα "πράσινο" κατάστημα νέας εποχής που θα "απογειώσει" την αγοραστική εμπειρία των καταναλωτών.