"Ανοιγμα" του ομίλου Καστελόριζο στον κλάδο των ακινήτων
"Ανοιγμα" του ομίλου Καστελόριζο στον κλάδο των ακινήτων

"Ανοιγμα" του ομίλου Καστελόριζο στον κλάδο των ακινήτων

Σύσταση νέας εταιρίας με αρχικό κεφάλαιο €1,5 εκατ. - Στα €4 εκατ. η πρώτη φάση των επενδύσεων.
Share Copy Link
Ειρήνη Θεοφανίδου
12.06.2025

Στον κλάδο των ακινήτων κάνει "άνοιγμα" ο Ομιλος Καστελόριζο με την σύσταση της εταιρείας «Καστελόριζο Ανάπτυξη, Κατασκευή και Εκμετάλλευση Ακινήτων».

Η νέα εταιρεία θα έχει αρχικό κεφάλαιο €1,5 εκατ. το οποίο προέρχεται από ίδια κεφάλαια ενώ συνολικά οι επενδύσεις σε πρώτη φάση θα φθάσουν έως και τα €4 εκατ. 

Η πρώτη συμφωνία αφορά στην περιοχή της Φιλοθέης όπου η εταιρεία βρίσκεται κοντά στις υπογραφές για την απόκτηση οικοπέδου στα οποίο θα ανεγερθούν κατοικίες. Σύμφωνα με τον κ. Αντώνη Σταύρου, επικεφαλής του ομίλου Καστελόριζο "ο κλάδος των ακινήτων αποτελεί διαχρονικά ένα ασφαλές καταφύγιο" και όπως εξηγει ο ίδιος "είναι μια μελετημένη κίνηση που θα γίνει σταδιακά και όχι ευκαιριακή". 

Εκτός από τα Βόρεια Προάστια η εταιρεία θα βάλει στο "μικροσκόπιό" της και ευκαιρίες στα Νότια Προάστια όπως η περιοχή της Γλυφάδας. Και εκεί βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την απόκτηση οικοπέδου και την ανέγερση πολυτελών κατοικιών. Μάλιστα, ο κ. Σταύρου υπογραμμίζει ότι το περιθώριο κέρδους στον κατασκευαστικό κλάδο αγγίζει το 25% με 30%, δηλαδή είναι διπλάσιο από εκείνο του τομέα της εστίασης όπου δραστηριοποιείται παραδοσιακά εδώ και δεκαετίες. 

Ο όμιλος Καστελόριζο

Το δίκτυο καταστημάτων του ομίλου σήμερα φθάνει τα 14 σημεία με τον κύκλο εργασιών για το 2024 να διαμορφώνεται στα €21,6 εκατ. από €19 εκατ. τον αμέσως προηγούμενο χρόνο. Παράλληλα τα κέρδη προ φόρων έφθασαν από τα €1,4 εκατ. σε €1,8 εκατ. Τέλος, σημειώνεται ότι ο όμιλος απασχολεί 320 εργαζόμενους, προσφέροντας μέσο μικτό μισθό περίπου €1.800.