Αποχωρεί από την Dimand ο Πάνος Παναγιωτίδης
 Αποχωρεί από την Dimand ο Πάνος Παναγιωτίδης

Αποχωρεί από την Dimand ο Πάνος Παναγιωτίδης

Υπήρξε ένας από τους τέσσερις συνιδρυτές της πρόσφατα εισηγμένης στο ΧΑ εταιρείας
RE+D magazine
28.07.2022

Μετά από 17 χρόνια στη DIMAND και ολοκληρώνοντας το σημαντικό ορόσημο της εισαγωγής της εταιρείας στο ΧΑ, αποχωρεί από την εταιρεία ο συνιδρυτής της Πάνος Παναγιωτίδης

Ξεκινώντας στην ιδρυτική ομάδα της  DIMAND το 2005 με τον Δημήτρη Ανδριόπουλο, την την σύζυγό του Πέρρη Μουζακιώτη, και τον και τον Νίκο Δήμτσα (νυν CIO , δημιούργησαν μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ανάπτυξης (και για πολλούς την ποιοτικότερη) ακινήτων στην Ελλάδα η οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε με επιτυχία την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την είσοδό της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

«Κοιτάζοντας πίσω, νιώθω ευγνώμων για το εκπληκτικό ταξίδι όλα αυτά τα χρόνια μέσα από το οποίο κατάφερα να δημιουργήσω επαγγελματικούς δεσμούς με πολλούς ανθρώπους που έγιναν η δεύτερη οικογένειά μου.

 Ευχαριστώ την ομάδα μου που με ακολούθησε πιστά σε όλες τις χαρές, τις λύπες και τις προκλήσεις όλα αυτά τα χρόνια. Τρέξαμε πολλούς μαραθώνιους με αφοσίωση, επιμονή, δύναμη και απαράμιλλο επαγγελματισμό, δημιουργώντας την κορυφαία ομάδα της αγοράς για την παραγωγή των πιο εμβληματικών  έργων. 

Παραδώσαμε περισσότερα από 800.000 m2 έργων που παραμένουν σημεία αναφοράς της αγοράς. Από το πρώτο πράσινο κτίριο με πιστοποίηση LEED (KARELLA OFFICE) μέχρι σήμερα πρωτοπορήσαμε σε κάθε βήμα παραμένοντας ηγέτες στην ανάπτυξη ακινήτων. 

Αλλά φυσικά είμαι ευγνώμων και σε όλους τους  συνεργάτες , μελετητές, προμηθευτές, εργολάβους που ευθυγραμμίστηκαν  με τους στόχους και τα οράματα μας. 

Τελειώνοντας αυτόν τον επαγγελματικό κύκλο, είμαι γεμάτος ενέργεια για να ξεκινήσω έναν νέο με υψηλότερες προκλήσεις και υψηλότερους στόχους.» σχολίασε ο κ. Παναγιωτίδης αναφερόμενος στην κομβική αυτή στιγμή της καρίερας του.

Τα καθήκοντα του στην DIMAND ως Chief Operating Officer θα αναλάβει η επί 20 χρόνια συνεργάτης του, Όλγα Ίτσιου, ενώ ο Χρήστος Φωτιάδης θα αναλάβει καθήκοντα Τεχνικού Διευθυντή.

Ο κ. Παναγιωτίδης μετά την αύξηση κατέχει 1.121.220 μετοχές και ποσοστό 6,002% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Dimand.


H επίσημη ανακοίνωση της DIMAND

"H DIMAND, μετά την επιτυχημένη εισαγωγή των μετοχών της στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εισέρχεται σε μια νέα δυναμική περίοδο και εφαρμόζει τη διοικητική αναδιάρθρωση που απαιτείται, με σκοπό να αντιμετωπίσει ακόμα πιο αποτελεσματικά τις μελλοντικές προκλήσεις που θα την οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ανάπτυξη, πάντοτε με πυξίδα την αειφορία.

Πιο συγκεκριμένα: 

Νέα CFΟ αναλαμβάνει η κα Άννα Χαλκιαδάκη, η οποία έχει διατελέσει Deputy CFO στην Prodea Investments. Η κα Μαρία Ιωαννίδου, πρώην CFO της DIMAND αναλαμβάνει επικεφαλής της νεοσυσταθείσας Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, ως Chief Business Development Officer. Από την 1η Αυγούστου τη θέση του Chief Operations Officer αναλαμβάνει η κα Όλγα Ίτσιου, η οποία είναι στέλεχος της εταιρείας εδώ και 20 χρόνια και κατέχει τη θέση της Τεχνικής Διευθύντριας της DIMAND για πάνω από 10 χρόνια. 

O κ. Χρήστος Φωτιάδης, Πολιτικός Μηχανικός, αναλαμβάνει από 1η Αυγούστου καθήκοντα Τεχνικού Διευθυντή της εταιρείας, έχοντας διατελέσει Senior Project Manager στα σημαντικότερα και μεγαλύτερα έργα της DIMAND τα τελευταία 15 χρόνια. 

Ο κ. Πάνος Παναγιωτίδης, έως σήμερα COO, αποχωρεί για προσωπικούς λόγους από τη Διοίκηση της εταιρείας. Ο κ. Παναγιωτίδης είναι ιδρυτικό στέλεχος της DIMAND και συμπορεύτηκε για 20 χρόνια με τους κ.κ. Δημήτρη Ανδριόπουλο και Νίκο Δήμτσα. Ο κ. Παναγιωτίδης με μεθοδικότητα, σκληρή δουλειά και πολλή αγάπη συνέβαλε καθοριστικά σε όλα τα επιτεύγματα της DIMAND ως σήμερα. 

Σχετικά με την αποχώρηση του κ. Παναγιωτίδη, ο CEO της DIMAND κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος δήλωσε: «Με τον Πάνο και το Νίκο ονειρευτήκαμε πριν από 20 χρόνια τη δημιουργία μιας ισχυρής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων, η οποία θα βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και της υγιούς επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο Πάνος έμεινε πάντα πιστός στις αρχές αυτές και βοήθησε ουσιαστικά στην ανάπτυξη της DIMAND, ως έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους developers ακινήτων στην Ελλάδα. Τον ευχαριστούμε πολύ για  όλη αυτή την πορεία και είμαστε βέβαιοι ότι το πνεύμα συνεργασίας, οι αρχές και οι ιδέες που εμφύσησε στην DIMAND θα συνεχίσουν να μας συνοδεύουν και τα επόμενα χρόνια». 

Ο κ. Πάνος Παναγιωτίδης δήλωσε σχετικά: «Η δημιουργία και ανάπτυξη της DIMAND ήταν μια συναρπαστική πορεία με απίστευτες προκλήσεις, εμπειρίες και φυσικά επιτυχίες. Είμαι ευτυχής που υπήρξα μέλος μιας τόσο ικανής ομάδας για περισσότερο από δύο δεκαετίες και είμαι βέβαιος ότι η εταιρεία που δημιουργήσαμε, θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία πάνω στις αρχές στις οποίες βασιστήκαμε». 

H κα Τέτα Καραχάλιου, η οποία εντάχθηκε αρχικά στο ανθρώπινο δυναμικό της DIMAND ως Senior Strategy & Operations Executive, ανέλαβε πρόσφατα καθήκοντα Investor Relations Manager, διαθέτοντας πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό χώρο και σε θέματα αποκρατικοποιήσεων. 

Τέλος, στο τιμόνι του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, ως HR Director, βρίσκεται πλέον η κα Πέπη Σκορδέλη προερχόμενη από τον  ιατροτεχνολογικό κλάδο, ενώ η κα Ανθή Τζάκου, έπειτα από μια επιτυχημένη πορεία στο εξωτερικό, ανέλαβε πρόσφατα τη θέση της Marketing Director της εταιρείας.