Βραβείο INNOVATION στην "Delta Engineering"
Βραβείο INNOVATION στην "Delta Engineering"

Βραβείο INNOVATION στην "Delta Engineering"

Share Copy Link
RE+D magazine
09.11.2024

Το βραβείο INNOVATION για τo έργο ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΑΝΟΔΙΩΣΗΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ (ELECTROVAM) έλαβε η ομάδα της «Delta Engineering AE – Σύμβουλοι Μηχανικοί», μέλος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες», από την επιτροπή αξιολόγησης της 3ης έκθεσης και βραβείων «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική».

Η τελετή απονομής των βραβείων «Αλουμίνιο & Αρχιτεκτονική» πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό χώρο House of Event του The Westin Resort Costa Narino και η ομάδα των Αναστασία Χατζηαθανασίου (τεχνική διευθύντρια της εταιρείας), Μάνου Ζερβάκη (Στέλεχος του Τομέα Μελετών & Αδειοδοτήσεων Έργων) και Αγγελικής Κόλια (στέλεχος του Τομέα Μελετών Εφαρμογής Τεχνικών Έργων), που εργάστηκαν για το project και παρέλαβαν το βραβείο εκ μέρους της ομάδας έργου που απαρτίζεται επίσης από τον Γιώργο Δεληκωστίδη, Αναστασία Χριστοφέλη και Ανδρέα Δεληγιάννη. 

Η διευθύνουσα σύμβουλος της «Delta Engineering AE – Σύμβουλοι Μηχανικοί» & partner του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες», Δέσποινα Καρφοπούλου ανέφερε σχετικά: «Νιώθουμε πολύ περήφανοι γι’ αυτό το βραβείο, όλη η ομάδα της “Delta Engineering AE – Σύμβουλοι Μηχανικοί”. Αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη για την σκληρή δουλειά, αλλά και το όραμα, που διακρίνουν όλους τους συνεργάτες μου σε κάθε απαιτητικό project. Δεδομένου μάλιστα ότι διακριθήκαμε ανάμεσα στα κορυφαία γραφεία της χώρας -στους εκπροσώπους των οποίων θα ήθελα επίσης, να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου. Ταυτόχρονα αποτελεί και έμπνευση για ένα ακόμη πιο δημιουργικό μέλλον. Μ’ αυτήν την ομάδα νιώθω σίγουρη για την επιτυχία. Για μας παραμένει ζητούμενο να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα, μέσα από κάθε έργο. Σεβόμενοι την προσωπικότητας της καθεμίας και του καθενός, επιτρέποντας την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των επαγγελματικών στόχων, δεν επαναπαυόμαστε και είμαι βέβαιη ότι η διαρκής βελτίωση και εξέλιξη είναι μονόδρομος Ένα μεγάλο μπράβο στην Αναστασία, τον Μάνο, την Αγγελική, το Γιώργο, την Αναστασία και τον Ανδρέα που εργάστηκαν για το project και επικοινωνούν προς τα έξω με το βραβείο αυτό όλα όσα σημαίνει η επαγγελματική μας οικογένεια, η “Delta Engineering AE – Σύμβουλοι Μηχανικοί” για εμάς. Την αριστεία, τη συνέπεια, την γνώση και την εμπειρία».

Το έργο αφορά μια νέα βιομηχανική μονάδα ανοδίωσης αλουμινίου στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου Θεσσαλονίκης συνολικής επιφάνειας 8.000 m², που ενσωματώνει τις αρχές της σύγχρονης αρχιτεκτονικής και τη δυναμική χρήση του αλουμινίου για τη δημιουργία ενός καινοτόμου και αισθητικά προηγμένου βιομηχανικού κτιρίου, με έμφαση στη ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την αισθητική αρτιότητα.

Η κα. Χατζηαθανασίου εξηγεί σχετικά με την αρχιτεκτονική προσέγγιση και τη σχεδιαστική φιλοσοφία του project: «Η κεντρική αρχιτεκτονική ιδέα βασίζεται στη δημιουργία δύο πύργων στην κύρια όψη, οι οποίοι αναδεικνύουν τη γραμμικότητα του κτιρίου και δημιουργούν έναν ισχυρό οπτικό διάλογο με το περιβάλλον. Ο σχεδιασμός του κτιρίου γραφείων χαρακτηρίζεται από τη διώροφη μεταλλική κατασκευή με τολμηρές χρωματικές αντιθέσεις. Η επιλογή του κόκκινου χρώματος σε έναν από τους δύο πύργους, σε αντίθεση με τις γκρι αποχρώσεις των υπόλοιπων μεταλλικών στοιχείων, αναδεικνύει την ογκοπλασία του κτιρίου και προσφέρει οπτική έμφαση στο εταιρικό λογότυπο. Παράλληλα, καθιστά το κτίριο άμεσα αναγνωρίσιμο από τον περιβάλλοντα χώρο, εστιάζοντας στην ανάδειξη και προβολή του τελικού προϊόντος της μονάδας» ανέφερε .

Η ίδια υπογραμμίζει: «Η χρήση των υαλοπετασμάτων αναδεικνύει την κεντρική πρόσοψη του κτιρίου γραφείων επιτυγχάνοντας την τέλεια ενσωμάτωση του γυαλιού και του αλουμινίου, προσφέροντας ταυτόχρονα υψηλή ενεργειακή απόδοση και έναν σύγχρονο σχεδιασμό. Το κεντρικό κτίριο παραγωγής και αποθήκευσης είναι ισόγειο και αποτελείται από προκατασκευασμένα στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος με επένδυση θερμομονωτικών πάνελ, εξυπηρετώντας τις απαιτήσεις μιας σύγχρονης βιομηχανικής μονάδας.

Η μονάδα αποτελεί παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης και καινοτομίας στον τομέα της βιομηχανικής κατασκευής, καθώς ανταποκρίνεται πλήρως στις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και εστιάζει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την εξοικονόμηση ενέργειας. Η μονάδα επεξεργάζεται, ανακυκλώνει και επαναχρησιμοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των υγρών αποβλήτων που παράγονται και σε συνδυασμό με τη τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ στη στέγη και φορτιστών για ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, προάγει τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξασφαλίζει την ενεργειακή αυτονομία, καθιστώντας την πρωτοπόρο στην Ευρώπη».