Όπως είπε στην πρώτη γραμμή βρίσκεται το Κτηματολόγιο το οποίο υπογράμμισε ότι "έπρεπε να το έχει αποκτήσει νωρίτερα η χώρα. Του χρόνου θα έχει τελειώσει, κάτι που αποτελεί δέσμευση και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι το μεγαλύτερο έργο πληροφορικής που "τρέχει" αυτή τη στιγμή στη χώρα".
Ο ίδιος ανέφερε ότι μπορεί το έργο να προχωράει με γοργούς ρυθμούς όμως ακόμη υπάρχουν ουρές και κυρίως στο κομμάτι του νομικού ελέγχου. "Μαζί με τον Κυρανάκη πήραμε πρωτοβουλίες με νομικούς συνεργάτες να βγαίνουν περισσότερες υποθέσεις απ' αυτές που έβγαιναν μέχρι σήμερα. Θελει υπομονή για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε. Οι μετεγγραφές είναι ακόμη κάτι που έχει δρομολογηθεί και όσοι συμβολαιογράφοι έχουν δουλέψει με τέτοια ακίνητα είδαν σημαντική διαφορά. Η Ελλάδα αλλάζει" είπε ο υπουργός.
Ο κ. Παπαστεργίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις "mega-επενδύσεις" στον τομέα των Κέντρων Δεδομένων (Data Centers) τα οποία όπως είπε "αλλάζουν τη χώρα". Τα Data Centers θα πρέπει, σύμφωνα με τον ίδιο, να είναι σε διάφορα σημεία της χώρας και όχι μόνο στην Αττική προκειμένου να υπάρχει διασπορά των δεδομένων.
"Τα δίκτυα πρέπει να μπορούν να τα υποστηρίξουν αυτά. Δεν έχει νόημα να μιλάμε γι αυτά αν συνεχίσουν να χρησιμοποιούν συμβατικές υποδομές ενέργειας" δήλωσε ο Υπουργός.
"Η αγορά των ακινήτων θα αλλάξει και με τις οπτικές ίνες. Θα πρέπει να υποστηρίξουν τις νέες ταχύτητες και τις νέες λειτουργίες. Δεν πάμε όσο καλά θα θέλαμε σε αυτό το κομμάτι. Το 37% των κτιρίων στη χώρα μπορούν να δεχθούν οπτική ίνα. Απ αυτά έχει μόνο το 9%. Τα πράγματα τα επόμενα 1-2 χρόνια θα είναι διαφορετικά" ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου.