Διαγωνισμός για δεύτερο ξενοδοχείο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Διαγωνισμός για δεύτερο ξενοδοχείο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Διαγωνισμός για δεύτερο ξενοδοχείο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Δημήτρης Ι. Παπαδομαρκάκης
27.07.2022

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (Request for Information) απευθύνει σε υποψηφίους που δραστηριοποιούνται στον ξενοδοχειακό κλάδο, κατασκευαστές, επενδυτές του κλάδου των ακινήτων, εταιρείες ανάπτυξης real estate ή και μικτά σχήματα η Διεθνής Αερολιμήν Αθηνών, για την ανάπτυξη και λειτουργία ενός ακόμη ξενοδοχείου, 3* η 3*- 4*

Στόχος της νέας ξενοδοχειακής μονάδας η αναβάθμιση των υπηρεσιών φιλοξενίας στο διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών οι οποίες υποστηρίζονται μέχρι τώρα από το 5άστερο ξενοδοχείο Sofitel Athens 345 δωματίων του ομίλου Μήτση.

H νέα μονάδα θα πρέπει να λειτουργεί υπό την ομπρέλα καθιερωμένης και αναγνωρισμένης ξενοδοχειακή φίρμας διεθνούς προβολής και δικτύου, κατά προτίμηση με παρουσία  στα αεροδρόμια. Θα πρέπει να έχει χωρητικότητα τουλάχιστον 250 δωματίων. Να διαθέτει κατάλληλη προσφορά τροφίμων και ποτών, και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο. Προαιρετικά, μπορεί να έχει αίθουσες για συσκέψεις και συμπληρωματικές επιχειρηματικές υπηρεσίες. Τέλος θα πρέπει να διαθέτει επαρκή χώρο στάθμευσης για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου εντός του καθορισμένου οικοπέδου (πρόσβαση μέσω P3 είσοδος).

Το προς ανάπτυξη οικόπεδο συνολικής επιφάνειας περίπου 7.500 τμ. βρίσκεται εντός του χώρου στάθμευσης μακράς διάρκειας (P3), 200 μέτρα μακριά από το κτίριο του κεντρικού τερματικού σταθμού και δίπλα στο μετρό και τον προαστιακό σιδηροδρομικό σταθμό. 


Screen Shot 2022-07-27 at 09.04.51.png

Ο Παραχωρησιούχος θα αναλάβει μελέτη, κατασκευή και λειτουργία της μονάδας και οποιαδήποτε πιθανή αναβάθμιση της υποδομής χρειαστεί Η διάρκεια της παραχώρησης λήγει στις 31/12/2045.

Το κτίριο θα κατασκευαστεί σύμφωνα με υψηλές προδιαγραφές των «πράσινων κτιρίων» 

Παράδοση του χώρου από τον ΔΑΑ θα γίνει σε κατάσταση «ως έχει» (σήμερα ως πλακόστρωτος χώρος στάθμευσης).

Η εκχώρηση, η υπεκμίσθωση και η υπεργολαβία επιτρέπονται και ισχύουν μόνο κατόπιν εγκρίσεως από το ΔΑΑ.

Προθεσμία απάντησης στο RfI: 29/07/2022, 16:00 τοπική ώρα Αθήνας

ΕΔΩ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ