"Διαμαντένιος" ο ψηλότερος ουρανοξύστης κατοικιών στον κόσμο
"Διαμαντένιος" ο ψηλότερος ουρανοξύστης κατοικιών στον κόσμο

"Διαμαντένιος" ο ψηλότερος ουρανοξύστης κατοικιών στον κόσμο

Το κτίριο θα φέρει ακιδωτά επιστεγάσματα, που παραπέμπουν σε διαμάντια
RE+D magazine
22.11.2022

Ένας νέος ουρανοξύστης που είναι θα κατασκευαστεί στο Ντουμπάι πρόκειται να μεταμορφώσει τον ορίζοντα της πόλης των ΗΑΕ δεσπόζοντας ως να περίπλοκο στέμμα στολισμένο με διαμάντια.

Συνδυάζοντας την πλούσια κληρονομιά και τους εμβληματικούς αρχιτεκτονικούς και ωρολογικούς κώδικες, η βραβευμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Binghatti συνεργάζεται με την μάρκα πολυτελών κοσμημάτων και ρολογιών Jacob & Co για να παρουσιάσει το νέο τοπόσημο του Εμιράρου στο Ντουμπάι. 

Το κτίριο θα φέρει ακιδωτά επιστεγάσματα, που παραπέμπουν σε διαμάντια. 

Ο ουρανοξύστης Burj Binghatti Jacob & Co Residences πρόκειται με την ολοκλήρωσή του να υποσκελίσει τον Central Park Tower της Νέας Υόρκης ως ο υψηλότερος ουρανοξύστης κατοικιών στον κόσμο.

Με περισσότερους από 100 ορόφους και ύψος 472 μέτρων, ο ουρανοξύστης θα πυργώνεται στη συνοικία Business Bay ως ένα θαρραλέο έμβλημα του σχεδιαστικού ήθους των δύο εταιρειών. 

Η λεπτή σιλουέτα του θα επιστεγάζεται κατά τρόπο που να μιμείται στον ουρανό την υψηλότατου επιπέδου κοπή διαμαντιών της Jacob & Co.

Τα πλέον πολυτελή ρετιρέ θα προσφέρουν δυνατότητα πανοραμικής θέας στην πολύβουη πόλη· κάθε ένα θα παίρνει το όνομα ενός από τα κορυφαία ρολόγια της Jacob & Co, η οποία θα συμμετέχει στον σχεδιασμό των εσωτερικών τους.