Δυναμικά στο real estate μπαίνει η Google
Δυναμικά στο real estate μπαίνει η Google

Δυναμικά στο real estate μπαίνει η Google

Ανακοίνωσε για εφέτος τουλάχιστον 20 επενδύσεις ύψους σχεδόν $10 δις.
Ειρήνη Θεοφανίδου
15.04.2022

Ένα επενδυτικό πρόγραμμα σχεδόν $10 δις. δρομολογεί η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet για την εφετινή χρονιά στις ΗΠΑ.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Sundar Pichai σε ειδική εκδήλωση παρουσίασε έναν χάρτη που δείχνει τουλάχιστον 20 project που αφορούν σε κτίρια γραφείων και κέντρα δεδομένων σε όλη τη χώρα τα οποία είναι είτε υπό κατασκευή είτε πρόκειται να λειτουργήσουν μέσα στο τρέχον έτος. Μόνο στην Καλιφόρνια, εργάζεται σε κατασκευές και ορισμένες κατοικίες στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, συμπεριλαμβανομένων δύο μεγάλων κτιρίων γραφείων στο Mountain View, κοντά στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, και πολλά άλλα κτίρια γραφείων σε γειτονικές πόλεις.

google map real estate.jpg

Ο Pichai είπε επίσης ότι αναμένει να δημιουργήσει τουλάχιστον 12.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης στην Google μέχρι το τέλος του έτους. Το συνολικό κόστος των επενδύσεων σε όλη τη χώρα σε γραφεία και κέντρα δεδομένων θα ισούται με περίπου $9,5 δισ στις ΗΠΑ το 2022, λέει η εταιρεία. Αυτό είναι από 7 δισεκατομμύρια δολάρια και 10.000 νέες θέσεις εργασίας που είχε ανακοινώσει πέρυσι.

«Γεμίζουν» και πάλι τα γραφεία

Οι επενδύσεις, πολλές από τις οποίες ήταν σε εξέλιξη πριν από το 2022, αυξάνονται καθώς η εταιρεία αρχίζει να φέρνει πάλι πίσω στο φυσικό χώρο γραφείων τους υπαλλήλους της ύστερα από δύο χρόνια εξ αποστάσεως εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Ως μέρος των έργων ακινήτων της Google για το 2022, προχωρά με σημαντική παρουσία στο Σαν Χοσέ, η οποία ενέκρινε το σχέδιο της Google για ένα μεγάλο campus μεικτής χρήσης που εκτείνεται σε 80 στρέμματα και 7,3 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια γραφειακών χώρων στην καρδιά της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Καλιφόρνια.

Σε ανάρτησή της προ ημερών η εταιρεία ανέφερε ότι άνοιξε πρόσφατα ένα νέο γραφείο στο κέντρο του Πόρτλαντ και είπε ότι επενδύει σε ένα κέντρο δεδομένων στο Ντάλας αλλά και το Όρεγκον. Επεκτείνει επίσης τις πανεπιστημιουπόλεις του Κίρκλαντ και Σιάτλ στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον.