Εγκαίνια στο Επιχειρηματικό Πάρκο της "ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ"
Εγκαίνια στο Επιχειρηματικό Πάρκο της "ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ"

Εγκαίνια στο Επιχειρηματικό Πάρκο της "ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ"

Μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση, το νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή προς το τέλος Σεπτεμβρίου.
RE+D magazine
09.09.2022

Το Επιχειρηματικό Πάρκο της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ στην Κοζάνη εγκαινίασε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι οι πρώτες ενέργειες για την δημιουργία του πάρκου ξεκίνησαν το 1981 και χρειάστηκαν σχεδόν 50 χρόνια για να βρεθεί ο χώρος, να παραχωρηθεί στην ΕΤΒΑ και να ολοκληρωθούν όλες οι αδειοδοτικές διαδικασίες για την νόμιμη λειτουργία του. 

Η Βιομηχανική Περιοχή, χωροθετείται στις κτηματικές περιφέρειες Μαυροδενδρίου και Κοίλων του Δήμου Κοζάνης και έχει συνολική έκταση περίπου 680 στρέμματα, με άμεση πρόσβαση στην Εγνατία Οδό. Τα κυριότερα έργα υποδομής είχαν ήδη ολοκληρωθεί από την ΕΤΒΑbank το 1999, ενώ απομένουν να υλοποιηθούν έργα συντηρήσεων και ενεργειακών και τηλεπικοινωνιακών δικτύων.

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. θα εισάγει για πρώτη φορά στο νέο αυτό Επιχειρηματικό Πάρκο τη δυνατότητα παροχής καινοτόμων υπηρεσιών προς τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις όπως ευρυζωνικό δίκτυο (με δυνατότητα απευθείας πώλησης από την ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. προς τις επιχειρήσεις) και ασφάλεια χώρων μέσω ηλεκτρονικών μέσων, και θα δημιουργήσει ειδικά χρηματοοικονομικά προϊόντα σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς. 


Το νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα

Από το βήμα του νέου επιχειρηματικού πάρκου, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση, το νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά πάρκα θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή προς το τέλος Σεπτεμβρίου και κάλεσε τους βουλευτές όλων των κομμάτων να το ψηφίσουν. Η ψήφιση του νόμου για τα επιχειρηματικά πάρκα θα δώσει την δυνατότητα στην κυβερνηση να απορροφήσει δεσμευμένους πόρους 63 εκ. ευρώ, που θα διοχετευτούν, τόσο στην δημιουργία νέων πάρκων, όσο και στον εκσυγχρονισμό παλαιότερων. 

Τέλος, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και στην αντιπολίτευση για το θέμα υψηλών τιμών στην ενέργεια, λέγοντας ότι «δεν ευθύνεται ο πρόεδρος της ΔΕΗ, αλλά ο υβριδικός πόλεμος του Πούτιν εναντίον της ΕΕ», προσπαθώντας να πετύχει άρση των κυρώσεων. «Για την ακρίβεια, τον πληθωρισμό, έχει ευθύνη η Ρωσία του Πούτιν, και όχι ο Στάσσης και δεν μπορούν να μας κοροϊδεύει ο κάθε τυχοδιώκτης» κατέληξε ο υπουργός.