Eισαγωγή των μετοχών της DIMAND AE στην Κύρια Αγορά
Eισαγωγή των μετοχών της DIMAND AE στην Κύρια Αγορά

Eισαγωγή των μετοχών της DIMAND AE στην Κύρια Αγορά

RE+D magazine
06.07.2022

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε την Τετάρτη τη Διοίκηση, στελέχη της DIMAND ΑΕ, αλλά και εκπροσώπους αναδόχων, με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της DIMAND AE Δημήτρης Ανδριόπουλος, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης ενώ ο Δ/νων Σύμβουλος του ΧΑ Γιάννος Κοντόπουλος έκανε λόγο για μια ιδιαίτερη ημέρα. «Τα προηγούμενα χρόνια η ελληνική οικονομία -συνακόλουθα και η χρηματιστηριακή αγορά- δοκιμάστηκαν έντονα. Σήμερα, οι γεωπολιτικές αναταράξεις προκάλεσαν άλλο ένα δύσκολο περιβάλλον διεθνούς αβεβαιότητας. Σε αυτό το περιβάλλον η DIMAND τόλμησε και πέτυχε. Τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια της εταιρείας ξεπέρασαν τα 100 εκατ. ευρώ, ποσό που καταγράφεται ως το υψηλότερο από το 2007» τόνισε ο κ. Κοντόπουλος, επισημαίνοντας: «Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αλλά και της εγχώριας Κεφαλαιαγοράς διαγράφονται ιδιαίτερα θετικές. Το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανταποκρινόμενο στο ρόλο του ως βασικός μοχλός ανάτασης της εθνικής οικονομίας, στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις στην επίτευξη των στόχων τους».

«Η εισαγωγή της DIMAND AE στο Χρηματιστήριο αποδεικνύει πως όταν υπάρχει όραμα, τόλμη και μεθοδικότητα, οι εταιρείες μπορούν να αντλήσουν κεφάλαια από την εγχώρια αγορά» σημείωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Λαζαράκου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της DIMAND ΑΕ Δημήτρης Ανδριόπουλος, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματά μας στην ανάπτυξη σύγχρονων βιοκλιματικών κτιρίων, τα 20 αυτά χρόνια που δραστηριοποιούμαστε. Τώρα, είμαστε υπερήφανοι και για ένα ακόμη επίτευγμα, την επιτυχή αύξηση του μετοχικού μας κεφαλαίου και την εισαγωγή των μετοχών της DIMAND στο Χρηματιστήριο. Πρόκειται για έναν στόχο τον οποίο μας βοήθησαν να εκπληρώσουμε νέοι ισχυροί μέτοχοι, αλλά και το ευρύτερο επενδυτικό κοινό που μας εμπιστεύτηκε. Η εξέλιξη αυτή μας κάνει να νιώθουμε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι στους μετόχους, αλλά και τους συνεργάτες μας, για να δουλεύουμε πιο εντατικά, να πρωτοπορούμε και να βελτιώνουμε όχι μόνο τα κτίρια και το περιβάλλον, αλλά και τις συνθήκες όσων ζουν ή εργάζονται σε αυτά. Όλοι μαζί θα συνεχίσουμε να φτιάχνουμε τις πόλεις που θέλουμε να ζούμε».

«Σε ένα περιβάλλον διεθνούς αβεβαιότητας, νομίζω ότι αποτελεί απόδειξη των ισχυρών προοπτικών της DIMAND AE, το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη ουσιαστική μεγάλη εισαγωγή από το 2007», τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, προσθέτοντας: «Ως η κύρια τράπεζα συνεργασίας, έχουμε διοργανώσει χρηματοδοτήσεις άνω των 250 εκατ. για εμβληματικά έργα αστικών αναπλάσεων και ανάπτυξης ακινήτων και έχουμε υποστηρίξει όλη την αναπτυξιακή πορεία της εταιρείας μέχρι και σήμερα. Από τη δική μας πλευρά, δεσμευόμαστε να στηρίξουμε και άλλα τέτοια success stories, που συμβάλλουν στην εμβάθυνση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και θέτουν την ελληνική οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης».

«Η επιτυχής δημόσια εγγραφή της DIMAND αποτελεί ένα ορόσημο για το Χρηματιστήριο και ένα ισχυρό θετικό μήνυμα για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο CEO της Eurobank Φωκίων Καραβίας, προσθέτοντας: «Η υπερκάλυψή της και μάλιστα στην ανώτερη τιμή του εύρους, παρά την αρνητική συγκυρία στις διεθνείς αγορές και την παγκόσμια οικονομία, απηχεί την ποιότητα της εταιρείας και τις δυνατότητες του κλάδου των οικιστικών αναπλάσεων με αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό πρόσημο. Η επιτυχία ενισχύει την εικόνα του ελληνικού Χρηματιστηρίου με την πρώτη σημαντική εισαγωγή ύστερα από 8 χρόνια».