Εξαγορά $1 δισ. από την Google στο Ηνωμένο Βασίλειο
Εξαγορά $1 δισ. από την Google στο Ηνωμένο Βασίλειο

Εξαγορά $1 δισ. από την Google στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η "μάχη" για τον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης αυξάνει τις επενδύσεις μεγάλων τεχνολογικών κολοσσών.
Ειρήνη Θεοφανίδου
22.01.2024

Η Google θα επενδύσει $1 δισ. για την κατασκευή ενός κέντρου δεδομένων λίγο έξω από το Λονδίνο, δήλωσε πρόσφατα ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

Το κέντρο δεδομένων, που βρίσκεται σε μια τοποθεσία 33 στρεμμάτων που αγοράστηκε από την Google το 2020, θα βρίσκεται στην πόλη Waltham Cross, περίπου 24 χιλιόμετρα βόρεια του κεντρικού Λονδίνου, δήλωσε η εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Alphabet.

Η βρετανική κυβέρνηση, η οποία πιέζει για επενδύσεις μεγάλων ομίλων που θα βοηθήσουν στη χρηματοδότηση νέων υποδομών, ιδιαίτερα σε αναπτυσσόμενες βιομηχανίες όπως η τεχνολογία και η τεχνητή νοημοσύνη, περιέγραψε την επένδυση της Google ως «τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης» στη χώρα. «Η επένδυση $1 δισ. της Google είναι απόδειξη του γεγονότος ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι κέντρο αριστείας στην τεχνολογία και έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης», δήλωσε ο πρωθυπουργός Rishi Sunak. 

Η επένδυση έπεται της αγοράς 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από την Google ενός κτιρίου γραφείων στο κεντρικό Λονδίνο το 2022, κοντά στο Covent Garden, και ενός άλλου χώρου στο κοντινό King’s Cross, όπου αναπτύσσει νέα γραφεία και όπου εδρεύει επίσης η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης DeepMind.

Έρχεται επίσης εβδομάδες αφότου η Microsoft αποκάλυψε τα σχέδιά της να αντλήσει £2,5 δισ. στη Βρετανία μέσα σε τρία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της χωρητικότητας του κέντρου δεδομένων της, για να υποστηρίξει τις μελλοντικές υπηρεσίες AI.