Συμφωνία μαμούθ: Σχεδόν $13 δισ. εξαγοράζει την American Campus Communities η Blackstone
Συμφωνία μαμούθ: Σχεδόν $13 δισ. εξαγοράζει την American Campus Communities η Blackstone

Συμφωνία μαμούθ: Σχεδόν $13 δισ. εξαγοράζει την American Campus Communities η Blackstone

Η ACC είναι ο μεγαλύτερος developer ιδιοκτήτης και διαχειριστής φοιτητικών κατοικιών στις ΗΠΑ
RE+D magazine
20.04.2022

Η Blackstone Inc θα αγοράσει την American Campus Communities Inc για 12,8 δισεκατομμύρια δολάρια συμπεριλαμβανομένου του χρέους, ανακοίνωσε η εταιρεία, καθώς ο μεγαλύτερος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο στοιχηματίζει στα ενοίκια που αυξάνονται μετά το άνοιγμα των κολεγίων.

Η ACC είναι ο μεγαλύτερος developer ιδιοκτήτης και διαχειριστής φοιτητικών κατοικιών στις ΗΠΑ. Διαθέτει 166 ακίνητα σε 71 πόλεις που διαθέτουν πανεπιστήμια συμπεριλαμβανομένου του Arizona State University και του University of Texas στο Austin.

Η τιμή ανά μετοχή της συμφωνίας με μετρητά φθάνει τα $65,47 σχεδόν 14% υψηλότερη από το τελευταίο κλείσιμο των μετοχών της ACC στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Οι μετοχές της εταιρείας που εδρεύει στο Ώστιν του Τέξας αυξήθηκαν σχεδόν κατά 13% στα $64,84 στην προσυνεδρίαση της Wall Street εχθες.

Η συμφωνία έρχεται μήνες αφότου η επενδυτική εταιρεία του Jonathan Litt, Land & Buildings, αναζήτησε μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της ACC και προέτρεψε τους βασικούς μετόχους να προχωρήσουν σε επιθετική πώληση των περιουσιακών τους στοιχείων και να επαναγοράσουν μετοχές.

Η δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών στον τομέα των ΑΕΕΑΠ (REIT) έφτασε σε ιστορικό υψηλό το 2021 χάρη στο φθηνό κεφάλαιο από τα χαμηλά επιτόκια, την ισχυρή αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ και την οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία. Το 2021, ο όγκος συναλλαγών αυξήθηκε στα $140 δισ. από $17 δισ. το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την JLL.