Εκτάσεις γης στη Στοκχόλμη απέκτησε η Panattoni έναντι €300 εκατ.
Εκτάσεις γης στη Στοκχόλμη απέκτησε η Panattoni έναντι €300 εκατ.

Εκτάσεις γης στη Στοκχόλμη απέκτησε η Panattoni έναντι €300 εκατ.

Πρόκειται να αναπτύξει 19 αποθήκες σε επτά τοποθεσίες.
RE+D magazine
15.06.2022

Η Panattoni απέκτησε επτά οικόπεδα συνολικής έκτασης 121,3 εκταρίων στην περιοχή της Στοκχόλμης και του Skåne από την Kilenkrysset, μια Σουηδική εταιρεία αξιοποιήσης ακινήτων έναντι 3,1 δισ. SEK (300 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με την εταιρεία αυτή είναι η μεγαλύτερη συμφωνία για εκτάσεις γης που έχει γίνει ποτέ στη σουηδική αγορά ακινήτων. Η γη έχει άδειες χωροταξίας και τη δυνατότητα να αναπτύξει 661.450 τ.μ. μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας εγκαταστάσεων logistics (GLA), για συνολική επένδυση που εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια SEK (περίπου €1 δισ.).

Η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει 19 αποθήκες σε επτά τοποθεσίες. Δεκαέξι από αυτά τα περιουσιακά στοιχειά θα κατασκευαστούν στην περιοχή Mälardalen στο Strängnäs, στο Nykvarn και στο Enköping δυτικά της Στοκχόλμης, όλα δίπλα στους αυτοκινητόδρομους E18 και E20.

Δύο έργα θα βρίσκονται στο Rosersberg, 30 χλμ βόρεια του κέντρου της Στοκχόλμης στον αυτοκινητόδρομο Ε20, ενώ ένα έργο θα βρίσκεται στο Staffanstorp 6 χλμ ανατολικά του Malmö κοντά στον αυτοκινητόδρομο Ε6.