Ελληνικό: Το masterplan της "πόλης των 15 λεπτών"
Ελληνικό: Το masterplan της "πόλης των 15 λεπτών"

Ελληνικό: Το masterplan της "πόλης των 15 λεπτών"

Στα πλάνα και σπίτια που θα απευθύνονται σε μεσαία και χαμηλά εισοδήματα
RE+D magazine
01.07.2022

Την δημιουργία της "πόλης των 15 λεπτών" έχει βάλει στόχο η Lamda development με το Master plan της επένδυσης που σχεδιάζει με τους Foster & Partners ήδη από το 2014 να υπηρετεί αυτή την ιδέα δίνοντας την δυνατότητα στον κάτοικο ή τον επισκέπτη να κάνει όλες τις δουλειές του σε απόσταση όχι μεγαλύτερη του ενός τετάρτου

Οπως είπε κατά την διάρκεια του συνεδρίου του ΤΕΕ «Green Deal Greece 2022» ο κ. Θεόδωρος Γαβριηλίδης, Chief Investment Officer της Lamda Development "Θα υπάρχουν σχολεία (διαβάστε σχετικό θέμα για την συμφωνία της Lamda με τα εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα), δομές υγείας. Επίσης, έχουμε σαν σκέψη να κάνουμε και σπίτια που θα απευθύνονται σε μεσαία και χαμηλά εισοδήματα".

Σύμφωνα με τον ίδιο "βασικός στόχος της εταιρείας είναι η επένδυση στο Ελληνικό να είναι ανοιχτή στο κοινό, σε κατοίκους και επισκέπτες. Το πάρκο του Ελληνικού θα έχει ελεύθερη πρόσβαση. Στόχος αυτό το έργο να είναι αυτόνομο για την άρδευση του . Θα γίνεται άρδευση από νερό που έχει ανακυκλωθεί".

Επαναχρησιμοποίηση υλικών

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Γαβριηλίδη, τα υλικά από τις εκσκαφές δεν θα φύγουν από το χώρο αλλά θα χρησιμοποιηθούν για άλλες κατασκευές. Το δίκτυο υποδομών στο Ελληνικό γίνεται από το μηδέν και θα έχει όλες τις αρχές μιας έξυπνης πόλης. Θα υπάρχει μια πλατφόρμα για τους κατοίκους του Ελληνικού που εκτός από άλλες πληροφορίες θα έχουν δυνατότητα να ψηφίζουν για θέματα της περιοχής".