Εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της η Centric
Εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της η Centric

Εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της η Centric

Πρόσφατα προχώρησε στην εξαγορά τουριστικής μονάδας στην περιοχή της Αράχωβας.
RE+D magazine
24.05.2022

Στον τομέα των ακινήτων βασίζει μεγάλο μέρος της στρατηγικής της η εισηγμένη εταιρεία Centric Συμμετοχών ΑΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας η κατά 100% θυγατρική της εταιρεία, Grandbay Limited, συμμετείχε στην διαδικασία ηλεκτρονικού πλειστηριασμού που αφορούσε στο luxury boutique hotel “Elafivolia” που ανήκε στον επιχειρηματία Πάνο Δάβαρη στην περιοχή της Αράχωβας και αναδείχτηκε ως υπερθεματιστής με αποτέλεσμα την κατακύρωση της μονάδας στη θυγατρική της για το ποσό των €1,1 εκατ. περίπου. Οπως σημειώνει η διοίκηση της Centric, η επενδυτική αυτή κίνηση εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου για την ενίσχυση της μονάδας τουριστικών ακινήτων, κυρίως σε περιοχές υψηλής προβολής.

Πρόκειται για συγκρότημα δύο κτιρίων που λειτουργεί ως ξενοδοχειακή επιχείρηση. Οι ενέργειες ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών του πλειστηριασμού θα ακολουθήσουν άμεσα με την καταβολή του εκπλειστηριάσματος και των τελών χρήσης.

Υπενθυμίζεται οτι πρόσφατα η Bright Sky Properties, κατά 100% θυγατρική της Centric Συμμετοχών ΑΕ, απέκτησε μέσω πλειστηριασμού έναντι ποσού περίπου 1,7 εκατ. ευρώ δύο οικόπεδα που βρίσκονται στον Δήμο Μεταμόρφωσης Αττικής.

Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, πάλι μέσω πλειστηριασμού πέρασε και η ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού προσφέροντας για το 6ώροφο κτίριο το ποσό των €1.9 εκατ.