Επέκταση της Prosperty Solutions εκτός ελληνικών συνόρων
Επέκταση της Prosperty Solutions εκτός ελληνικών συνόρων

Επέκταση της Prosperty Solutions εκτός ελληνικών συνόρων

Σχεδιάζει να ανοίξει γραφεία σε Ιταλία και Ισπανία.
RE+D magazine
04.04.2023

Δυναμική επέκταση πραγματοποιεί εκτός ελληνικών συνόρων η ελληνική startup, Prosperty Solutions.

Έχοντας αντλήσει από την ίδρυσή της το 2020 κεφάλαια ύψους €7 εκατ. με χρηματοδότες μεταξύ άλλων, τα Venture Capital Velocity Partners, Metavallon και BigPi, η ελληνική τεχνολογική πλατφόρμα ακινήτων οδεύει προς νέο γύρο χρηματοδότησης εντός του έτους που θα υπερβεί τα κεφάλαια που έχει αντλήσει μέχρι σήμερα. 

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο & συνιδρυτή της εταιρείας, Αντώνη Μαρκόπουλο, η νέα χρηματοδότηση αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την ανάπτυξη της εταιρείας που σχεδιάζει την επέκταση των δραστηριοτήτων σε νέες αγορές εκτός ελληνικών συνόρων καθώς και την ένταξη στην πλατφόρμα νέων ακινήτων για πώληση ή μίσθωση.

Συγκεκριμένα, η Prosperty Solutions έχει ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία της στην αγορά της Κύπρου συνεργαζόμενη με τον μεγαλύτερο ξένο επενδυτή στον χώρο των ακινήτων στο νησί. Παράλληλα διερευνά νέες αγορές που έχουν αντίστοιχες ανάγκες μιλώντας με μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια τα οποία έχουν αγοράσει χαρτοφυλάκια είτε «κόκκινων» δανείων είτε ακινήτων όπως η Ιταλία και η Ισπανία. Η ελληνική startup σχεδιάζει εντός του έτους να ανοίξει στις δύο παραπάνω χώρες γραφεία τα οποία θα προστεθούν σε αυτά που ήδη διαθέτει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λευκωσία.

Την ίδια ώρα, η Prosperty διευρύνει τις υπηρεσίες της με ένα ακόμα καινοτόμο προϊόν, λειτουργώντας ως ψηφιακός διαμεσολαβητής για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων, συνεργαζόμενη με τέσσερις εγχώριες συστημικές τράπεζες. Οι επισκέπτες της πλατφόρμας σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού δανείου από μία ή περισσότερες τράπεζες ανεξαρτήτως εάν τελικά αγοράσουν ακίνητο από την Prosperty ή κάποια άλλη μεσιτική εταιρεία. Μάλιστα, θα μπορούν ηλεκτρονικά να υποβάλλουν στην πλατφόρμα τα απαραίτητα έγγραφα και στην συνέχεια μετά την ολοκλήρωση ενός ελέγχου, να λαμβάνουν την προέγκριση, την οποία θα προσκομίζουν στην εκάστοτε τράπεζα προκειμένου να προχωρήσουν η εκταμίευση του στεγαστικού δανείου. 

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, στη πλατφόρμα είναι αναρτημένα πάνω από 4.000 ακίνητα σε Ελλάδα και Κύπρο με στόχο τον πενταπλασιασμό τους την επόμενη πενταετία. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα δέχεται μηνιαίως επισκέψεις από περίπου 200.000 χρήστες, ενώ σε μια διετία έχουν πουληθεί πάνω από 400 ακίνητα.