Επεκτείνει το εργοστάσιο στην Κόρινθο η Hellenic Cables
Επεκτείνει το εργοστάσιο στην Κόρινθο η Hellenic Cables

Επεκτείνει το εργοστάσιο στην Κόρινθο η Hellenic Cables

Ξεκινά ένα επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης των €80 εκατ. με στόχο την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ζήτησης για εξηλεκτρισμό.
RE+D magazine
20.01.2023

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Hellenic Cables, το τμήμα καλωδίων της, ξεκινά ένα επενδυτικό πρόγραμμα της τάξης των 80 εκατομμύριων ευρώ.

Το επενδυτικό αυτό πρόγραμμα θα έχει διετή ορίζοντα ολοκλήρωσης και στόχο την αντιμετώπιση της αυξανόμενης ζήτησης για εξηλεκτρισμό, ως αποτέλεσμα της ταχείας μετάβασης σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σημαντική επέκταση του εργοστασίου τεχνολογίας αιχμής υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο που θα διπλασιάσει την παραγωγική δυναμικότητα υποβρυχίων καλωδίων, θα παρέχει επιπλέον δυνατότητα αποθήκευσης, καθώς και εκτεταμένες αναβαθμίσεις των λιμενικών εγκαταστάσεων. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία προχώρησε στην απόκτηση όμορης ιδιοκτησίας συνολικής έκτασης 43 στρεμμάτων.

Με τη συγκεκριμένη επένδυση η Hellenic Cables θα ενισχύσει το υπάρχον κέντρο βιομηχανικής αριστείας για ένα ευρύ φάσμα υποθαλάσσιων καλωδίων, μέσης έως και υπερυψηλής τάσης που απαιτούνται σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές, όπως των παράκτιων αιολικών πάρκων (Offshore Wind), των υποθαλάσσιων διασυνδέσεων και παράκτιων πλατφορμών μεταφοράς ισχύος (Power-From-Shore).

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αναμένεται στο άμεσο μέλλον να πρωταγωνιστήσουν σε αυτή την προσπάθεια, με το μεγαλύτερο μέρος της επέκτασής τους να προέρχεται από την υπεράκτια αιολική ενέργεια. Επιπλέον, οι διασυνδέσεις δικτύων τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας. Η Hellenic Cables, μέσω του σημαντικού επενδυτικού προγράμματος, στοχεύει να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης. Οι επενδύσεις θα της επιτρέψουν να υλοποιήσει αποτελεσματικά ένα ρεκόρ υψηλών παραγγελιών προς εκτέλεση και να εξυπηρετήσει την αυξανόμενη ζήτηση, καθώς και τις υψηλότερες προσδοκίες των πελατών και των συμμετόχων της.