Επενδύει $1,15 δισ. στην Αραβική "G42" η Microsoft
Επενδύει $1,15 δισ. στην Αραβική "G42" η Microsoft

Επενδύει $1,15 δισ. στην Αραβική "G42" η Microsoft

Η εταιρεία με έδρα το Αμπου Ντάμπι επέλεξε να μειώσει την παρουσία της στην Κίνα και να ενισχύσει τη συνεργασία της με τις ΗΠΑ και τον Αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό.
RE+D magazine
16.04.2024

Η Microsoft Corp. θα επενδύσει $1,5 δισ. στην κορυφαία εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, G42, ενισχύοντας τη δέσμευση της εταιρείας με έδρα το Άμπου Ντάμπι να περιορίσει την παρουσία της στην Κίνα.

Ως μέρος της συμφωνίας, ο Πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ θα συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο της G42 και εκείνη με τη σειρά της θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το cloud Azure της αμερικανικής εταιρείας για τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Η συμφωνία για την επέκταση μιας υφιστάμενης συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών, αναπτύχθηκε σε συνεννόηση με τις κυβερνήσεις των ΗΑΕ και των ΗΠΑ, δήλωσε ο Smith και ο Διευθύνων Σύμβουλος της G42, Peng Xiao, σε συνέντευξή τους.

«Η Microsoft έλαβε ισχυρή ενθάρρυνση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να προχωρήσει σε αυτή τη διαδικασία», είπε ο Σμίθ. «Αυτό αντικατοπτρίζει την αναγνώριση της σημασίας της σχέσης μεταξύ των δύο χωρών από την Αμερικανική κυβέρνηση και τη σημασία της συνέχισης της ενθάρρυνσης υπεύθυνων εταιρειών όπως η G42 και η Microsoft να βρίσκονται πραγματικά στην πρώτη γραμμή, όχι μόνο της ίδιας της τεχνολογίας, αλλά και των κορυφαίων παγκοσμίως σε ασφάλεια και υπεύθυνα πρότυπα AI» συμπλήρωσε. 

Η συνεργασία ακολουθεί τις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και της εταιρείας της Μέσης Ανατολής, στις οποίες η G42 συμφώνησε να αποεπενδύσει από την Κίνα και να στραφεί στην αμερικανική τεχνολογία. Ειδικότερα η G42 συμφώνησε να μειώσει την παρουσία της στην Κίνα ή να αντιμετωπίσει δυνητικά τιμωρητικά μέτρα από την Ουάσιγκτον, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.