Επενδύσεις ύψους €1 δισ. σε υποδομές τουρισμού
Επενδύσεις ύψους €1 δισ. σε υποδομές τουρισμού

Επενδύσεις ύψους €1 δισ. σε υποδομές τουρισμού

Ταυτόχρονα θα ενισχυθεί και ο κατασκευαστικός κλάδος.
RE+D magazine
09.05.2022

Επενδύσεις σε υποδομές τουρισμού που περιλαμβάνουν αναβάθμιση μαρίνων και λιμανιών, αγροτουρισμό, χιονοδρομικά κέντρα κ.ά. προωθεί το Υπουργείο Τουρισμού αξιοποιώντας κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης ύψους €1 δισ.

Τα έργα αφορούν στην ανάπτυξη των υποδομών για τον τουρισμό υγείας και ευεξίας (Health & Wellness), την ανάπτυξη δεύτερης κατοικίας για άτομα τρίτης ηλικίας, τον αγροτουρισμό, τον ορειβατικό τουρισμό, τον θρησκευτικό και τον γαστρονομικό τουρισμό. 

Προτεραιότητα δίδεται και στις υποδομές που αφορούν τον πολιτισμό και τις δημιουργικές βιομηχανίες, καθώς η τουριστική πρόταση της Ελλάδας συνδέεται άρρηκτα με τον πολιτιστικό πλούτο της (αρχαιολογικοί και ιστορικοί τόποι μνήμης, μουσεία, καλλιτεχνικά δρώμενα κ.α.). Σημαντικά περιθώρια υπάρχουν στην βελτίωση των υποδομών για την προσέλκυση επισκεπτών με αναπηρία, που διεκολύνουν την πρόσβαση σε εγκαταστάσεις πολιτισμού. 

Σημαντικά είναι και τα έργα που αφορούν στην αναβάθμιση  των λιμενικών υποδομών και την δημιουργία υδατοδρομίων. Όλες οι παρεμβάσεις αυτές υποστηρίζουν ποικιλοτρόπως τον μετασχηματισμό του τουριστικού προϊόντος της χώρας, καθώς ενισχύουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της χώρας και βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών. Οι μεν λιμενικές εγκαταστάσεις θα προσφέρουν βελτιωμένες υπηρεσίες και επιλογές στα σκάφη, ενώ τα υδατοδρόμια θα προσφέρουν λύσεις μετακίνησης μεταξύ γειτονικών παραθαλάσσιων, ή και παραλίμνιων τοποθεσιών, προσφέροντας μια ταχύτατη και κατά κανόνα πολυτελέστερη εναλλακτική από τα συνήθη υδάτινα μέσα.