Κέντρο Πληροφορικής φτιάχνει η Deutsche Telekom στην Θεσσαλονίκη
Κέντρο Πληροφορικής φτιάχνει η Deutsche Telekom στην Θεσσαλονίκη

Κέντρο Πληροφορικής φτιάχνει η Deutsche Telekom στην Θεσσαλονίκη

Το κέντρο θα καλύψει τις ανάγκες ΙΤ της DT στη Γερμανία, παρέχοντας υπηρεσίες πληροφορικής και λογισμικού.
RE+D magazine
05.07.2022

Ενα Κέντρο Πληροφορικής και Λογισμικού (Telekom IT hub) αναπτύσσει η Deutsche Telekom στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον όμιλο ΟΤΕ, οι εργασίες του κέντρου βρίσκονται σε εξέλιξη με IT Experts που μεταφέρονται σταδιακά από το εξωτερικό, ενώ περισσότεροι από 200 επιπλέον επαγγελματίες της Πληροφορικής θα προσληφθούν στην Ελλάδα για την καλύτερη στελέχωση του κέντρου. 

Η μετεγκατάσταση του hub του ευρωπαϊκού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού στη χώρα μας από την Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο των κυρώσεων για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, φαίνεται πως κέρδισε πόντους έναντι άλλων επιλογών που μπήκαν στο μικροσκόπιο, όπως η Κροατία και η Σλοβενία, ακόμα δε και η Ινδία, όπου υπάρχει ήδη μια αναπτυσσόμενη τεχνολογική βάση του ομίλου.

Η δημιουργία του νέου κέντρου, που θα υποστηρίζει τις δραστηριότητες του ομίλου σε όλη την Ευρώπη, φέρνει στην πόλη 300 IT experts από το αντίστοιχο κέντρο που έκλεισε στη Ρωσία, στους οποίους εκτιμάται ότι θα προστεθούν ακόμη 300 έλληνες εργαζόμενοι. 

«Πολύ σημαντική για την υλοποίηση της επένδυσης ήταν η συμβολή του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, καθώς ενεργοποίησε τον κρατικό μηχανισμό και επιτάχυνε τις διαδικασίες για την ίδρυση και εγκατάσταση της εταιρείας στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, διευκόλυνε την άμεση μεταφορά και μετεγκατάσταση των IT Experts, εξασφαλίζοντας την άδεια διαμονής. Παράλληλα υπήρξε στενή συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών για τη διευκόλυνση της εισόδου στη χώρα και το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και την ΗΔΙΚΑ για την καταγραφή τους στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και κοινωνικής ασφάλισης, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψής τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΟΤΕ.

Το Telekom IT hub στην Θεσσαλονίκη φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο καινοτόμα κέντρα Πληροφορικής στην Ευρώπη, δημιουργώντας αξία για την εταιρεία και τους ανθρώπους της, αλλά και για την τοπική κοινωνία και τη χώρα.

Ο Peter Leukert, Deutsche Telekom Group CIO και CEO της Telekom IT, δήλωσε: «Επιλέξαμε την Ελλάδα για την ίδρυση του Telekom IT hub, τόσο για το επίπεδο και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, όσο και για την έμπρακτη υποστήριξη που παρέχει η Πολιτεία στις επενδυτικές πρωτοβουλίες. Ευχαριστώ θερμά την πολιτική ηγεσία της χώρας, ιδίως του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για τις ταχύτατες και συντονισμένες δράσεις, χάρη στις οποίες το Telekom IT hub στην Θεσσαλονίκη έγινε πραγματικότητα».

Υπενθυμίζεται ότι στην πόλη «τρέχουν» ήδη η στρατηγική επένδυση της Pfizer για το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας και το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco.