Επένδυση ύψους €1,7 εκατ. σε φωτοβολταϊκά πάνελ από την D-MARIN
Επένδυση ύψους €1,7 εκατ. σε φωτοβολταϊκά πάνελ από την D-MARIN

Επένδυση ύψους €1,7 εκατ. σε φωτοβολταϊκά πάνελ από την D-MARIN

Για εξασφάλιση ενεργειακής αυτονομίας.
RE+D magazine
21.09.2023

Η D-Marin, εγκαθιστά ένα ευρύ δίκτυο ηλιακών πάνελ στις μαρίνες που διαχειρίζεται σε μια επένδυση ύψους €1,7 εκατ.

Πρόκειται για μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης του Ομίλου D-Marin στη βιωσιμότητα, που θα έχει ως αφετηρία πέντε μαρίνες του Ομίλου σε Κροατία και Τουρκία. Η D-Marin, η οποία διαχειρίζεται 20 μαρίνες σε Ελλάδα, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μαυροβούνιο, Κροατία, Ιταλία και Ισπανία, εισάγει αυτό το νέο δίκτυο ηλιακών συλλεκτών, με στόχο να γίνει ενεργειακά αυτάρκης.

Τα πρώτα ηλιακά πάνελ έχουν ήδη εγκατασταθεί στις μαρίνες Borik, Mandalina και Dalmacija της Κροατίας, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες σε δύο από τις τουρκικές μαρίνες της D-Marin, Didim και Turgutreis. Τα ηλιακά πάνελ παράγουν 4,9 GWh ενέργειας ετησίως - την ισοδύναμη ετήσια κατανάλωση ενέργειας 1.345 νοικοκυριών - που αντιστοιχεί στο 71% της ενέργειας που χρησιμοποιεί η D-Marin στις πέντε μαρίνες συνολικά, μειώνοντας σημαντικά το ενεργειακό της αποτύπωμα και στις δύο περιοχές.

"Πράσινη" στρατηγική

Το έργο αυτό αποτελεί μέρος της ESG στρατηγικής της D-Marin για την Κοινωνία, το Περιβάλλον και την Εταιρική Διακυβέρνηση και ευθυγραμμίζεται πλήρως με το ευρύτερο όραμά της για τη δημιουργία βιώσιμων μαρινών, για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές. Η D-Marin ελέγχεται για τις πρακτικές βιωσιμότητας ESG από τον φορέα Ecovadis, τον πιο αξιόπιστο οργανισμό παγκοσμίως στον τομέα αξιολογήσεων επιχειρηματικών πρακτικών βιωσιμότητας, που την έχει ήδη κατατάξει στο 30% των κορυφαίων εταιριών αναψυχής παγκοσμίως για την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών.