Έργο στη Νορβηγία αναλαμβάνει η Σωληνουργεία Κορίνθου
Έργο στη Νορβηγία αναλαμβάνει η Σωληνουργεία Κορίνθου

Έργο στη Νορβηγία αναλαμβάνει η Σωληνουργεία Κορίνθου

RE+D magazine
07.04.2022

Συμφωνία με τη Subsea 7 υπέγραψε η Σωληνουργεία Κορίνθου, ο κλάδος σωλήνων χάλυβα της Cenergy Holdings, για την κατασκευή και προμήθεια σωλήνων χάλυβα υψίσυχνης συγκόλλησης (HFW) για την πρώτη υποθαλάσσια σύνδεση του νέου κοιτάσματος αερίου OKEA Hasselmus με την πλατφόρμα παραγωγής Draugen στη Βόρεια Νορβηγική Θάλασσα.

Το έργο Hasselmus βρίσκεται 7 χλμ. βορειοδυτικά της πλατφόρμας Draugen και η εκτέλεσή του θα ξεκινήσει το 4ο τρίμηνο του 2023.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τη νέα ανάθεση από τη Subsea 7 στη Σωληνουργεία Κορίνθου που βασίζεται στην επιτυχία προηγούμενων συνεργασιών για την υλοποίηση παρόμοιων έργων.

Οι σωλήνες HFW μήκους 10 χλμ. και διαμέτρου 12" θα κατασκευαστούν και θα επενδυθούν εξωτερικά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Θίσβη Βοιωτίας, ενώ θα παραδοθούν απευθείας στη Subsea 7 στη Βίγκρα Νορβηγίας όπου θα γίνει η προετοιμασία και επακόλουθη πόντιση με τη μέθοδο reel-lay. Η κατασκευή της υποθαλάσσιας εγκατάστασης θα πραγματοποιηθεί το 2022 και 2023.

Σημειώνεται ότι η Σωληνουργεία Κορίνθου έχει συνεργαστεί στενά με την Subsea 7 όλα αυτά τα χρόνια για την ανάπτυξη μιας λύσης σωλήνων μεγάλου μήκους που επιτρέπει καλύτερο προγραμματισμό τόσο στην απόφαση του έργου όσο και στην παράδοσή του, περιορίζοντας έτσι το κόστος και βελτιώνοντας το χρονοδιάγραμμα.