Ετοιμάζονται για το ΣΔΙΤ της Πειραιώς οι ΙΝΤΡΑΚΑΤ-REDEX
Ετοιμάζονται για το ΣΔΙΤ της Πειραιώς οι ΙΝΤΡΑΚΑΤ-REDEX

Ετοιμάζονται για το ΣΔΙΤ της Πειραιώς οι ΙΝΤΡΑΚΑΤ-REDEX

RE+D magazine
04.08.2023

Στην τελική φάση αυτή της αποσφράγισης και της αξιολόγησης των Οικονομικών Προσφορών μπαίνει η διαγωνιστική διαδικασία για το νέο κτίριο που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, καθώς η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού ένέκρινε ομόφωνα την πληρότητα των φακέλων με τα Δικαιολογητικά Συμμετοχής και την Τεχνική Προσφορά.

Το έργο για το οποίο πρόσφατα εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι θα υλοποιηθεί μεσω Σύμβασης Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, ασφάλιση και συντήρηση ενός λειτουργικού, σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος.

Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου  που θα κατασκευαστεί στην Πειραιώς 166, στο ύψος του Ταύρου ανέρχεται στα 52.578,17 τμ 

Στο κτηριακό σύνολο θα στεγάζονται τα Γραφεία Δ/νσης Γ.Δ.Π.Μ.Α. Δ23-Κ.Ε.Δ.Ε. και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου, Αρχεία-Αποθήκες, Εστιατόριο, Μουσείο Τεχνολογίας, Συνεδριακό κέντρο με αμφιθέατρο, Κυλικείο-Αναψυκτήριο & χώρος υποδοχής πληροφόρησης εκδηλώσεων, καταστήματα, Παιδικός σταθμός και χώρους στάθμευσης για 332 οχήματα..

Το κτήριο θα ακολουθεί τις αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού και για το σκοπό αυτό προβλέπεται η δημιουργία εξωτερικού βιοκλιματικού μανδύα από τρεις επιδερμίδες από υαλοπετάσματα, πετάσματα αναρρίχησης φυτών και ρυθμιζόμενες κατακόρυφες περσίδες αλουμινίου, χρήση φυτεμένων δωμάτων, χρήση ψυχρών υλικών, κ.λ.π). 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα €140 εκατ. (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.)

Στο διαγωνισμό παρόλο που αρχικά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον τέσσερα σχήματα (ΑΒΑΞ Α.Ε., ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε., INTRAKAT A.E. – REDEX A.E., ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – DIMAND A.E.) τελικά προσφορά κατέθεσε μόνο το σχήμα ΙΝΤΡΑΚΑΤ-REDEX.