Έτοιμο το 2024 το υπερπολυτελές νησιωτικό θέρετρο του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας
Έτοιμο το 2024 το υπερπολυτελές νησιωτικό θέρετρο του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας

Έτοιμο το 2024 το υπερπολυτελές νησιωτικό θέρετρο του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας

Το Sindalah θα αποτελέσει το «μέλλον των πολυτελών ταξιδιών»
RE+D magazine
03.01.2023

Το νησί Sindalah πρόκειται να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες του στις αρχές του 2024, και θα αποτελέσει την πρώτη από τις 10 περιοχές που αναμένεται να ολοκληρωθούν ως μέρος της μεγάλης ανάπτυξης της Neom στη βορειοανατολική Σαουδική Αραβία.

Η ιταλική κατασκευαστική superyacht και στούντιο αρχιτεκτονικής Luca Dini Design and Architecture σχεδίασε υπερπολυτελές νησιωτικό θέρετρο στην Ερυθρά Θάλασσα, ως μέρος του έργου Neom στη Σαουδική Αραβία. 

Το νησί των 840.000 τετραγωνικών μέτρων που θα αναπτυχθεί ως θέρετρο για ιδιοκτήτες γιοτ, θα χτιστεί γύρω από μια μαρίνα 86 θέσεων και μια λέσχη γιοτ. 

«Το νησί Sindalah θα είναι ο πρώτος προορισμός πολυτελών νησιών και γιοτ της NEOM στην Ερυθρά Θάλασσα, παρέχοντας μια γραφική πύλη προς την Ερυθρά Θάλασσα που θα γίνει η πιο συναρπαστική και ελκυστική τουριστική τοποθεσία της περιοχής», δήλωσε ο διάδοχο της χώρας, πρίγκιπας Mohammed bin Salman. 

«Θα είναι ένας προορισμός όπου οι ταξιδιώτες θα μπορούν να ζήσουν την αληθινή ομορφιά της Neom και της Σαουδικής Αραβίας, πάνω και κάτω από το νερό, καθιστώντας το Sindalah το μέλλον των πολυτελών ταξιδιών». 

Το υπόλοιπο νησί θα καλυφθεί με μια σειρά από πολυτελή ξενοδοχεία που θα περιλαμβάνουν συνολικά πάνω από 400 δωμάτια και περισσότερα από 300 βίλες και εξυπηρετούμενα διαμερίσματα. 

neom-sindalahl-luxury-island-luca-dini_dezeen_2364_col_15-852x479.jpg

Στο νησί θα κατασκευαστούν επίσης δύο γήπεδα γκολφ, 38 εστιατόρια και ένα beach club. 

Το πολυτελές νησιωτικό θέρετρο Sindalah πρόκειται να είναι μία από τις 10 περιοχές που αναπτύχθηκαν ως μέρος του γενικού σχεδίου της Neom. 

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η πόλη The Line, η οποία έχει δεχθεί σκληρή κριτική, με ειδικούς να υποστηρίζουν ότι οι ισχυρισμοί βιωσιμότητας του έργου είναι «αφελείς». 

Επιπλέον, θα περιλαμβάνει χιονοδρομικό κέντρο σχεδιασμένο από τους Zaha Hadid Architects, UNStudio, Aedas, LAVA και Bureau Proberts.