Έως 15/11 αιτήσεις διόρθωσης στις ΠΕ Νήσων, Δυτ. Αττικής στο Κτηματολόγιο
Έως 15/11 αιτήσεις διόρθωσης στις ΠΕ Νήσων, Δυτ. Αττικής στο Κτηματολόγιο

Έως 15/11 αιτήσεις διόρθωσης στις ΠΕ Νήσων, Δυτ. Αττικής στο Κτηματολόγιο

Στόχος η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που έχουν ακίνητη περιουσία σε αυτές τις περιοχές.
RE+D magazine
14.11.2023

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που έχουν ακίνητη περιουσία σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Νήσων και Δυτικής Αττικής, το Κτηματολόγιο ενημερώνει ότι μέχρι την ημερομηνία λήξης της Προανάρτησης στις 15/11/2023, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Κτηματογράφησης με e-mail και να αιτηθούν διόρθωση.

Στην περίπτωση αυτή, η αίτηση τους μπορεί να διεκπεραιωθεί μέχρι και 30/11/2023, θεωρούμενη εμπρόθεσμη.

Μέσω της ηλεκτρονικής Προανάρτησης, οι ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις, μπορούν να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν, τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Μέσω της ιστοσελίδας ktimatologio.gr, οι δικαιούχοι, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και τη γεωγραφική απεικόνιση των ακινήτων τους.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

  • Την  περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)
  • Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Προανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια. Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων ηλεκτρονικά, στα αντίστοιχα mail του Γραφείου Κτηματογράφησης ή διά ζώσης, κατόπιν ραντεβού, στο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους, έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gr ή στο τοπικό Γραφείο Κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Μετά τις διορθώσεις της Προανάρτησης, θα ακολουθήσει η διαδικασία της Aνάρτησης, για την οποία οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εκ νέου.

Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της Προανάρτησης είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζουν ότι τα δικαιώματα που δήλωσαν θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Κτηματολόγιο: Οι περιοχές και τα στοιχεία επικοινωνίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ

  • Καλλικρατικός Δήμος Αγκιστρίου
  • Καλλικρατικός Δήμος Πόρου
  • Καλλικρατικός Δήμος Σπετσών
  • Καλλικρατικός Δήμος Ύδρας
  • Καλλικρατικός Δήμος Κυθήρων-Αντικυθήρων: προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ Αντικυθήρων, Αρωνιάδικων, Καραβά, Καρβουνάδων, Κοντολιάνικων, Κυθήρων, Λιβαδίου, Λογοθετιάνικων, Μητάτων, Μυλοποτάμου, Μυρτιδίων, Ποταμού, Φρατσίων, Φριλιγκιάνικων
  • Καλλικρατικός Δήμος Μεθάνων: προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ Κουνουπίτσης, Κυψέλης Μεθάνων, Λουτροπόλεως Μεθάνων, Μεγαλοχωρίου
  • Καλλικρατικός Δήμος Τροιζήνος: προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ Άνω Φαναρίου, Γαλατά, Δρυόπης, Καρατζά, Τακτικουπόλεως, Τροιζήνος