"Ευκαιρία" για την Quest η απόκτηση της Κωτσόβολος
"Ευκαιρία" για την Quest η απόκτηση της Κωτσόβολος

"Ευκαιρία" για την Quest η απόκτηση της Κωτσόβολος

Η εισηγμένη διαθέτει ισχυρά ταμειακά διαθέσιμα και γραμμή δανειοδότησης άνω των €200 εκατ. για περαιτέρω επενδύσεις.
RE+D magazine
08.09.2023

Ως ευκαιρία χαρακτηρίζει η διοίκηση της εταιρείας Quest την πιθανή απόκτηση της Κωτσόβολος για να αυξήσει το αποτύπωμά της στον κλάδο της λιανικής.

Η εταιρεία που βρίσκεται μεταξύ των "μνηστήρων" για την απόκτηση της Κωτσόβολος έχει υποβάλλει μη δεσμευτική προσφορά και έχει περάσει στο δεύτερο στάδιο της όλης διαδικασίας.

Οπως είπε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης σε αναλυτές ο Δ/νων Σύμβουλος του ομίλου Απόστολος Γεωργαντζής «εκτιμούμε ότι μέχρι τον επόμενο μήνα θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα όσον αφορά στην αποτίμηση της Κωτσόβολος. Αν έχουμε κάποια νέα θα είναι προς το τέλος του χρόνου».

Σχετικά με άλλες επενδύσεις η διοίκηση του ομίλου ανέφερε ότι εξετάζει και άλλες περιπτώσεις εξαγορών στον τομέα του ΙΤ, παρόμοιες με την πρόσφατα απόκτηση της "Έπαφος" η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της παροχής λύσεων στον τομέα της εκπαίδευσης, μέσω της πλατφόρμας "edu4schools". Εξάλλου η εισηγμένη διαθέτει ισχυρή ρευστότητα με συνολικά ταμειακά διαθέσιμα και γραμμές χρηματοδότησης άνω των €200 εκατ.