Η Barclays εξαγοράζει την βρετανική Kensington για £2,3 δισ.
Η Barclays εξαγοράζει την βρετανική Kensington για £2,3 δισ.

Η Barclays εξαγοράζει την βρετανική Kensington για £2,3 δισ.

Το deal περιλαμβάνει στεγαστικά δάνεια ύψους 1,2 δισ. και αναμένεται να κλείσει στα τέλη του δ' τριμήνου του 2022 ή στο α' τρίμηνο του 2023.
RE+D magazine
27.06.2022

Η Barclays Bank UK συμφώνησε να εξαγοράσει τη βρετανική Kensington Mortgage Company (KMC) έναντι 2,3 δισεκατομμυρίων στερλίνων.

Η Barclays θα αποκτήσει τον χρηματοπιστωτικό όμιλο που εξειδικεύεται σε στεγαστικά δάνεια από εταιρείες που ελέγχονται από κεφάλαια που διαχειρίζονται οι σύμβουλοι Blackstone Tactical Opportunities Advisors και κεφάλαια που συνδέονται με την Sixth Street Partners. 

Η συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 4ου τριμήνου του 2022 ή στις αρχές του πρώτου τριμήνου του 2023.

Παράλληλα με την εξαγορά της KMC, η Barclays Bank UK συμφώνησε να αποκτήσει ένα χαρτοφυλάκιο στεγαστικών δανείων στο Ηνωμένο Βασίλειο που προέρχονται από τον Οκτώβριο του 2021 έως την ολοκλήρωση της εξαγοράς της KMC. Το χαρτοφυλάκιο στεγαστικών δανείων ανήλθε συνολικά σε 1,2 δισεκατομμύρια £ στις 31 Μαΐου 2022.